Vremenska prognoza

utorak, 04 jul 2017 14:47

Sin poginulog borca treba pomoć u izgradnji kuće

Mjesna boračka organizacija Brestovčina, u saradnji sa Fondacijom „Solidarnost“, iz Gradiške, pokrenula je inicijativu za pomoć u izgradnji kuće Dejanu Ristiću, sinu poginulog borca.

Sin poginulog borca treba pomoć u izgradnji kuće

Dejan trenutno živi u staroj montažnoj kući u Gradišci, sa majkom i bratom. Prije nekoliko godina na igrama na sreću dobio je automobil, koji je prodao, i započeo gradnju novog krova nad glavom. Zbog nedostatka sredstava nije u mogućnosti da nastavi sa izgradnjom i opremanjem kuće.

„Došao sam do prve ploče, potrebno je što prije nastaviti sa gradnjom kako objekat ne bi propadao. Za sad je krov najpotrebniji, pa ću ja dalje sam nastaviti da radim. U staroj kući živim više od 15 godina. Taj objekat nije u dobrom stanju i dosta je neuslovan. Nisam zaposlen, povremeno radim u jednoj stolarskoj radnji, a majka prima penziju. Naša primanja nisu dovoljna za nastavak izgradnje kuće“, priča Ristić.

Predsjednik MBO Brestovčina Dragan Pešić nada se da će ova akcija biti uspješna i da će se što više humanih ljudi javiti da pomogne ovom mladom čovjeku da izgradi novi i uslovniji dom.

„Odlučili smo da pomognemo Dejanu, jer on nema mogućnosti da sam završi gradnju kuće. Potrebno je oko 10 000 maraka da se završe radovi. Dejan je uveo i struju i vodu vlastitim sredstvima, bez ikakvih olakšica, iako dolazi iz porodice poginulog borca, što je žalosno, jer je njegov otac dao život za otadžbinu“, rekao je Pešić.

Milovan Gagić, rukovodilac Fondacije „Solidarnost“, koja djeluje u okviru opštinske Boračke organizacije u Gradišci, ističe da Fondacija na različite načine nastoji da pomogne boračkim kategorijama, između ostalog i po pitanju stambenog zbrinjavanja.

„Mjesna boračka organizacija u Brestovčini je vrlo aktivna što je pohvalno i zato smatram da će akcija biti uspješna. Mi ćemo ih podržati koliko možemo, i očekujem da će kuća biti završena do jeseni. Želimo da pokažemo da slogom možemo pomoći mnogim porodicama iz boračkih kategorija“, naglasio je Gagić.

Predstavnici MBO Brestovčina i Fondacije „Solidarnost“ apeluju na sve građane i privredne subjekte da, u skladu sa mogućnostima, pomognu Dejanu Ristiću, sinu poginulog borca, u izgradnji nove kuće.

Novčane uplate mogu se izvršiti na žiro račun Fondacije „Solidarnost“, broj: 555-007-002-004-68-59, sa naznakom za Dejana Ristića, otvoren kod Nove banke.

Info+ kablovski kanal