Vremenska prognoza

utorak, 30 januar 2018 14:39

Slobodnih tezgi sve više, zakupaca sve manje

U posljednjih nekoliko godina sve je manje zainteresovanih zakupaca pijačnih tezgi koje su u nadležnosti "Gradiške Tržnice".

Slobodnih tezgi sve više, zakupaca sve manje

Tržnica ima na raspolaganju oko 400 tezgi. Od ovog broja 300 je na takozvanom buvljaku odnosno pijaci neprehrambene robe, 100 na Zelenoj pijaci i ostatak na pijacama u Novoj Topoli i Gornjim Podgradcima. Kako navode u Tržnici trenutno je u upotrebi oko 60 posto tezgi. “Dosta praznih tezgi imamo. U posljednje vrijeme posebno je na Zelenoj pijaci pad korisnika, više nije ono što je bila pijaca prije desetak godina” kaže Marko Kovačević, direktor „Gradiške Tržnice“.
U gradiškoj Tržnici kažu da su zadovoljni naplatom s obizorm na sadašnju ekonomsku situaciju. Tokom zimskog perioda nude i određene popuste na zakup tezgi jer je tada i zarada slabija. „Na Zelenoj pijaci u prvoj zoni zakup je 170 maraka, a sada sa popustom je 102 maraka. U drugoj zoni po jednoj kocki sa popustom je 28 maraka“ rekao je Kovačević.Cijena zakupa jednog prodajnog mjesta na buvljaku iznosi 180 maraka s tim da i tu postoje određeni popusti koji se u januaru kreću oko 15 posto, a u februaru 20 posto.
Uprkos našim nastojanjima zakupci pijačnih tezgi nisu željeli pred našu kameru. U neformalnom razgovoru žalili su se na visinu zakupa i smanjen obim posla.

Info+ kablovski kanal