Vremenska prognoza

sreda, 04 april 2018 14:38

Služen parastos za poginule i preminule policajce

U Policijskoj upravi u Gradišci, povodom Dana policije, 4. aprila, služen je parastos poginulim i preminulim pripadnicima policije.

Služen parastos za poginule i preminule policajce

Gradiški policajci ne zaboravljaju kolege nastradale u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao ni one koji su preminuli u godinama poslije rata.

„U proteklom ratu poginula su 22 policajca, a trojica su preminula nakon rata. Odajemo im počast svake godine na ovaj dan“, rekao je Bojan Škorić, zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška.

Dan policije obilježava se 4. aprila, jer je na ovaj datum prije 26 godina formirano Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. U PU Gradiška proteklih dana organizovano je nekoliko aktivnosti.

„Organizovali smo Dan otvorenih vrata za učenike i pokaznu vježbu, održali predavanja po školama, te darivali krv u Službi za transfuziju u Gradišci“, istakao je Škorić.

Dan policije RS obilježava se u opštinama i gradovima širom Srpske. Centralna proslava upriličena je u Banjaluci, u sjedištu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Info+ kablovski kanal