Vremenska prognoza

petak, 20 oktobar 2017 14:31

Stanje bezbjednosti u prvih devet mjeseci zadovoljavajuće

Stanje bezbjednosti u prvih devet mjeseci tekuće godine na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška je zadovoljavajuće rečeno je na redovnoj konferenciji za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada.

Stanje bezbjednosti u prvih devet mjeseci zadovoljavajuće

Zabilježen je pad u svim segmentima bezbjednosti. „Bilježimo pad krivičnih djela za 19 posto, kao i narušavanje javnog reda i mira za 28 posto kao i ukupan broj saobraćajnih nezgoda za 8 posto“ rekao je Miloš Brkić, načelnik PU Gradiška.
Ovom prilikom obavijestili su građane da putem „SMS servisa“ odnosno slanjem SMS poruke sa tačno određenim sadržajem na broj telefona 091 110 122 mogu da izvrše provjeru podataka i dobiju obavještenja iz registra MUP-a RS o statusu ličnih dokumenata, novčanim kaznama, uplatama, o isteku registracije vozila ,te kaznenim bodovima. Uslov za korišćenje ovog servisa je da građanin lično prijavi broj svog mobilnog telefona organizacionoj jedinici MUP-a RS, nadležnoj za izdavanje ličnih dokumenata u kojoj ima prebivalište ili boravište.Detaljno uputstvo o korišćenju sesrvisa nalazi se na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Info+ kablovski kanal