Vremenska prognoza

subota, 24 februar 2018 13:21

Stipendije za 201 studenta

Studenti sa područja opštine Gradiška koji su ostvarili pravo na stipendiju potpisali su ugovore o stipendiranju za akademsku 2017/2018. godinu.

Stipendije za 201 studenta

Naknadu  iz opštinskog budžeta će primati 201 student. Stipendije će se isplaćivati narednih deset mjeseci u iznosu od 120KM.

Načelnik Zoran Adžić je naglasio da je i ove godine opština Gradiška kroz stipendiranje podržala najbolje studente i iz budžeta je za ove namjene izdvojeno 250 000KM. Kriterijum je ovog puta bio snižen te su se na konkurs mogli prijavit studenti sa prosjekom 8.0 i više.Iz tog razloga je i povećan broj studenata koji će primati stipendiju. „Lokalna vlast se mora truditi da zadrži mlade ljude na ovim prostorima jer je to jedina šansa razvoja i napretka opštine Gradiška i Republike Srpske. Obaveza lokalne uprave je da stvori što bolje uslove da studenti, po završetku fakulteta, stečana znanja primjene na području opštine Gradiška” rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Opština Gradiška iz budžeta godišnje izdvaja oko deset posto za vaspitno obrazovne ustanove na ovom prostoru. Za srednje stručne škola izdvaja se oko 500 hiljada KM. „Pored redovnog stipendiranja studenata i ove godine je izdvojeno 180.000 KM za subvenciju prevoza srednjoškolaca na prostoru opštine Gradiška” rekao je Adžić.  Dodao je da se sredstva izdvajaju i za predškolsku ustanovu „Lepa Radić“. On je istakao da će u narednom  periodu novčano nagrađivati đake generacije osnovnih i srednjih škola, kao i vukovce.

Info+ kablovski kanal