Vremenska prognoza

petak, 14 april 2017 14:19

Sve spremno za početak protivgradne sezone

Protivgradna zaštita Republike Srpske spremna je za početak sezone.

Sve spremno za početak protivgradne sezone

Sve stanice, njih preko 200, opremljene su sa dovoljnim brojem raketa.Da je sve spremno za ovu sezonu potvrđuje i strijelac Veljko Pavić iz Vrbaške kod Gradiške. „Sve je pripremljeno i možemo djelovati“ kaže Pavić.
Veljko je prošle godine uspješno završio četrdesetu sezonu, što znači da je dugo godina u ovom poslu koji je vrlo odgovoran za svakog strijelca. “Nevrijeme najavljuju 24 sata prije, da možemo biti spremni i to je naš sav rad te da tad  djelujemo” dodao je Pavić.
IZ JP “Protivgradna preventiva” RS kažu da će za ovu sezonu svaka stanica biti obezbjeđena sa 11 protivgradnih raketa što zadovoljava potrebe jedne sezone.
U sezoni 2107. Godine u sistem protivgradne zaštite uključuju opštine Stanari sa 3 protivgradne stanice i Srebrenica sa 9 protivgradnih stanica. Dakle u ovoj sezoni u sistemu bi trebale biti 24 lokalne uprave iz RS, te Brčko distrikt i opština Gradačac na čijem području će biti raspoređeno 220 protivgradnih stanica.Što se tiče modernizacije protivgradne preventive ona je kaže Tihomir Dejanović, v.d. direktora JP ”Protivgradna preventiva RS”, ušla u završnu fazu.
Protivgradna sezona trajaće od 15.aprila do 15. oktobra.

Info+ kablovski kanal