Vremenska prognoza

četvrtak, 26 oktobar 2017 15:14

Svečano otvoren novoizgrađeni put Liskovac-Dubrave

U Mjesnoj zajednici Dubrave svečano je otvoren novoizgrađeni lokalni put Liskovac –Dubrave dužine oko 1470 metara.

Svečano otvoren novoizgrađeni put Liskovac-Dubrave

Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 136.000 KM, od kojih je polovinu sredstava obezbijedilo federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, mještani Dubrava učestvovali su sa 25 odsto, a opština Gradiška sa 25 odsto ukupnih sredstava.Ova put će mnogo značiti mještanima Dubrava, Liskovca i Lipovače.

Osim mještana veliki doprinos izgradnji lokalnog puta u Dubravama drugu godinu dalo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, kao i opština Gradiška. „Mi kao ministarstvo imamo nekoliko različitih projekata koji se tiču podrške zapošljavanja i izgradnje infrastrukture. Mene raduje da smo drugi put u Gradišci i dogovorili smo da za iduću godinu kandidiraju druga naselja“ rekao je Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FbiH.

“ Treba ulagati i u druga gradska i prigradska naselja kao što su Obradovac, Lipovača ali i Orahova gdje potrebno  riješiti problem vodosnabdijevanja” smatra Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška. On je istakao da je ova sredina posvećena svim građanima te da se vodi računa o ravnomjernom razvoju cijelog prostora.

Ovakve projekte, koji se planiraju i u drugim opštinama, treba podržavati smatraju potpredsjednik NS RS Senad Bratić i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić koji su prisustvovali svečanom otvaranju novoizgrađenog puta. Prije toga održan  je sastanak u zgradi Opštine na kojem su se upoznali sa stanjem i potrebama posebno povratnika na ovom prostoru.

Na sastanku je rečeno da je osim infrastrukture potrebno raditi i na privrednom razvoju i da će jedan od prioriteta u daljem radu biti podsticanje otvaranja novih radnih mjesta kako bi mladi ljudi pronašli svoj interes da ostanu na ovim prostorima.

Info+ kablovski kanal