Vremenska prognoza

sreda, 02 avgust 2017 14:17

Svečano u vatrogasnom domu u Gradišci

Ilindan, Dan i krsna slava vatrogasaca Republike Srpske danas je svečano obilježen u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Gradiška.

Svečano u vatrogasnom domu u Gradišci

Ovo je prilika da se sumiraju rezultati i da podsjetimo šta vatrogasac znači, jer je on sinonim za jedan odgovoran posao koji traži veliko požrtvovanje rekao je starješina ove Profesionalne vatrogasne jedinice Goran Stojaković. „Vrlo često vatrogasci su izloženi opasnostima imamo i povrede, mi tome ne pridajemo značaj nama je bitno da svoj posao uradimo najbolje što možemo“ dodao je  Stojaković.On kaže da bi sljedeću slavu trebali proslaviti u rekonstruisanom vatrogasnom domu te je dodao da svake godine u saradnji sa Vladom RS i lokalnom zajedncom nastoje da obnove mašinski park što je veoma značajano.

Čestitajući krsnu slavu vatrogascima načelnik opštine Gradiška Zoran Adžič im je poželio da imaju što manje intervencija ,a što više vježbi da bi bili spremniji da zaštite imovinu ali prije svega ljudske živote. „Vatrogasna jedinica je solidno opremljena. Mi ćemo ove godine dobiti manje interventno vozilo,a uložićemo u dogradnju sprata vatrogasnog doma. Želimo da ih podržimo u njihovom razvoju“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Povodom obilježavanja krsne slave dodijeljena su odlikovanja vatrogascima, Mihajlu Subotiću, za požrtvovan rad i zasluge za sve godine provede u radu  i Rajku Driniću za požrtvovan rad u vatrogastvu u 2013. godini.

Info+ kablovski kanal