Vremenska prognoza

sreda, 25 april 2018 11:37

Svečanom akademijom proslavljen Dan opštine Gradiška

Gradiška je obilježila svoj dan. Dan opštine, 24. april, uveličan je Svečanom akademijom u Kulturnom centru.

Svečanom akademijom proslavljen Dan opštine Gradiška

I ove godine dodjeljena su javna priznanja  pojedincima i kolektivima koji su svojim djelovanjem dali doprinos razvoju opštine Gradiška. Najviše opštinsko priznanje, Povelja počasnog građanina Gradiške, dodjeljena je predsjedniku RS Miloradu Dodiku.

Dodik je istakao da je veoma ponosan i zahvalan, jer Gradišku doživljava svojim zavičajem.

„Rođen sam i odrastao na samoj granici opština Laktaši i Gradiška, te Gradišku smatram dijelom svoga zavičaja. Godinama unazad radio sam na razvoju Gradiške i poboljšanju uslova, i oko 200 miliona maraka je uloženo u proteklom periodu. Radićemo i dalje. Primarno je da obezbijedimo što više radnih mjesta. Očekujem da u avgustu bude raspisan tender za izgradnju novog mosta na Savi. Radićemo Dom kulture u Novoj Topoli, a planiramo i druge poslove“, rekao je Dodik.

Zbog izuzetnog doprinosa u oblasti zdravstva, Povelja opštine Gradiška dodjeljena je dr Slavku Manojloviću. Povelja za veliki doprinos u oblasti umjetnosti otišla je u ruke gradiškog umjetnika Borislava Prpoša, dok je za značajan doprinos u oblasti obrazovanja i kulture, te promocije rodnog grada u svijetu Povelju dobila Stevka Šmitran.

Zahvalnice opštine Gradiška dobili su košarkašica Zvjezdana Gagić, za izuzetne rezultate postignute u sportu, te Jovo Jerković, zbog doprinosa u oblasti muzičkog stvaralaštva. Zahvalnice su uručene i preduzećima koja su značajno doprinijela privrednom razvoju Gradiške, a to su: „PMP Jelšingrad“, „Golić trejd“ i preduzeće „Lion“ Gradiška.

Opštinska zahvalnica dodjeljena je i Udruženju inovatora iz Gradiške.

Načelnik opštine Zoran Adžić, u svom obraćanju, istakao je da je 24.april, dan na koji Gradiščani treba da budu ponosni, ali i dan kada se trebaju sjetiti svih poginulih boraca koji su dali živote za slobodu na ovim prostorima.

„Sigurno je da smo svi u Gradišci ponosni na Dan opštine. Moramo raditi na daljem privrednom i svakom drugom razvoju Gradiške“, naglasio je Adžić.

U kulturnom dijelu programa Svečane akademije nastupili su učenici OMŠ „Branko Smiljanić“ iz Gradiške, Teodor Plisnić, učenik Muzičke škole „Vlado Milošević“ iz Banjaluke i Minja Šukalo, student banjalučke Akademije umjetnosti.  

Svečanoj akademiji, povodom Dana opštine Gradiška, prisustvovali su ministri u Vladi RS, potpredsjednik NS RS Senad Bratić, poslanici u Narodnoj skupštini, Dušanka Majkić, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, diplomate, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i opština, predstavnici vjerskog, kulturnog, društvenog i političkog života Gradiške, te drugi građani i gosti.

Info+ kablovski kanal