Vremenska prognoza

ponedeljak, 08 maj 2017 14:33

Svjetski dan i Nedjelja Crvenog krsta

Danas 8. maja se obilježava Svjetski dan Crvenog krsta.

Svjetski dan i Nedjelja Crvenog krsta

Osnovni principi ove organizacije su: humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.Tih principa posebno humanosti pridržavala se godinama sa svojim suprugom Dušanom, Kosara Pešić koja je povodom Svjetskog dana Crvenog krsta posjetila ovu organizaciju u Gradišci. “Učitelji su skupljali odjeću, obuću i nešto članarine od djece koja su mogla. Taj novac su davali onoj djeci kojoj je to bilo potrebno.Sve radne i humanitarne organizacije smo suprug i ja pomagali, on je dobijao priznanja ali uz moju pomoć” rekla je Kosara Pešić.
Iz gradiškog Crvenog krsta kažu da su počastvovani posjetom Kosare Pešić, te su pozvali sve one koji iza sebe imaju slične aktivnosti i priznanja  da dođu u ovu humanitarnu organizaciju. “Ne mogu reći da ovakvih ljud nema, ali nažalost ne onoliko koliko bi trebalo” kaže Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.
OO Crvenog krsta Gradiška danas počinje obilježavanje Svjetskog dana i Nedjelje Crvenog krsta brojnim aktivnostima. Između ostalog planirana je posjeta porodilištu gradiške Bolnice i podjela bebi-paketa.”Zatim ćemo obilaziti pedesetak porodica koje žive u stanju socijalne potrebe, nakon toga ćemo upriličiti prijem za prvačiće” rekla je Stevićeva.Pored ovih aktivnosti članovi Kluba mladih odnosno volonteri pripremaće se za regonalno takmičenje koje će održati 13. maja u Prnjavoru. Oni će takođe prodavati markice.
Sve su to aktivnosti koje promovišu vrijednost i rad Crvenog krsta jedne od najstarijih humanitarnih organizacija koja okuplja volontere. Cilj obilježavanja Svjetskog dana Crvenog krsta je skretanje pažnje javnosti na raznolikost programskih aktivnosti jedne organizacije.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2797{/gallery}