Vremenska prognoza

petak, 21 jul 2017 14:19

Tehnička škola dobila opremu za novo zanimanje

Tehnička škola u Gradišci dobila je vrijednu opremu namijenjenu učenicima novog zanimanja tehničara CNC tehnologija.

Tehnička škola dobila opremu za novo zanimanje

Riječ je o CNC trenažerima koji su nabavljeni kroz projekat koji škola sa Mašinskim fakultetom realizuje preko Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, a finansira Vlada Švajcarske. Vrijednost opreme iznosi preko 20 hiljada KM. „Oprema će sigurno naći svoju svrhu u novom zanimanju.Nastava koja će se izvoditi u tom zanimanju i obukama koje ćemo raditi prilikom osposobljavanja učenika drugih struka, prvo će početi sa obukom na ovim trenažerima gdje sve odgovara komandnoj tabli stvarne CNC mašine“ rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.
Kako bi učenicima što kvalitetnije prenijeli znanje tri profesora Tehničke škole prolaze obuku za rad na trenažerima. Oni kažu da je oprema veoma značajna, jer će učenici zahvaljujući njoj nakon završene škole biti sposobni da rade u fabrikama i sa savremenim CNC mašinama.
U Tehničkoj školi u toku su i radovi na opremanju kabineta za CNC mašinu i kabineta za mehatroniku, kao i ovu novu opremu.
Kroz projekat sa kojim je škola aplicirala preko opštine Gradiška nadaju se da će nabaviti još tri CNC trenažera. To bi bilo sasvim dovoljno za kvalitetno izvođenje teoretske i praktične nastave jednog razreda, ističu u Tehničkoj školi.

Info+ kablovski kanal