Vremenska prognoza

petak, 06 oktobar 2017 09:23

Trebovljani dobili novoasfaltiranu dionicu puta

Novi asfalt, zahvaljujući pomoći Opštine Gradiška, dobila je i mjesna zajednica Trebovljani.

Trebovljani dobili novoasfaltiranu dionicu puta

Dionica puta u dužini od 1365 metara bila je izrazito oštećena, pričaju mještani, koji su dali svoj doprinos prikupivši dio novca potrebnog za asfaltiranje.

„Stari asfalt je skinut i postavljena je nova masa, a put je proširen sa 2,5 na 3 metra, što je veoma značajno, i mi iz mjesne zajednice smo presrećni“, istakao je Nebojša Bavrlić, predsjednik Savjeta MZ Trebovljani.

„Put je bio baš loš, teško se prolazilo ovuda. Sad je odlično, i nadam se da će nas asfalt dugo služiti“, kaže mještanka Nataša Savić.

Put u Trebovljanima bio je u dotrajalom stanju, jer je rađen prije 30-ak godina.  Lokalna uprava uvidjela je potrebu rekonstrukcije puta, te je ovu dionicu uvrstila u Program infrastrukturnih ulaganja na području opštine Gradiška, istakao je načelnik Zoran Adžić.

„Cilj nam je da stvorimo bolje životne uslove za stanovništvo naše opštine, da ljudi ostaju na svojim imanjima i razvijaju poljoprivrednu i drugu proizvodnju“, naglasio je Adžić.

U asfaltiranje dionice puta u MZ Trebovljani uloženo je ukupno 130 000 KM. Asfaltiranje 1000 metara puta finansirala je Opština Gradiška, 265 mještani, a sredstva za 100 metara asfalta donirao je Mirko Petrović, rodom iz Trebovljana.

Info+ kablovski kanal