Vremenska prognoza

ponedeljak, 31 jul 2017 14:23

Trinaesta regata u Srpcu okupila rekordan broj učesnika

Trinaesta srbačka regata koja je proteklog vikenda održana na relaciji od Kukulja do Srpca ove godine okupila je rekordan broj učesnika .

Trinaesta regata u Srpcu okupila rekordan broj učesnika

Na spustu dugom oko 25km, okupilo se preko 30 plovnih objekata, sa preko 200 učesnika iz gradiške, laktaške, prnjavorske i srbačke opštine.

– Lijepo nam je i ovo bi se trebalo organizovati češće – kaže Mirko Stojković iz Razboja.

-Volim plivanje, kupanje a prije svega druženje , zbog toga se svake godine i okupljamo ovdje – kaže Milan Petronijević iz Bajinaca.

Nakon dva sata vožnje, uslijedila je prva pauza, na lokalitetu Stegića ada u Razboju Ljevčanskom gdje je za sve učesnike organizovan ručak i sportska takmičenja. Prvi put izabrana je miss i mister regate. Nakon pauze, plovila su nastavila put do ušća Vrbasa u Savu u Srpcu.  Zadovoljni organizatori ističu da je manifestacija protekla u najboljem redu. Želja im je da regata postane prepoznatljiv turistički brend.

– U buduće trebamo organizovati regatu iz Jajca, kroz Banjaluku, Laktaše i Srbac. Želimo da kroz druženje i dolazak na rijeku, uz ekološke i druge mjere damo značaj našoj rijeci Vrbas – kaže  Jovan Kuvalja, predsjednik Organizacionog odbora.

Učesnici regate već duži niz godina su i članovi ronilačkog kluba „Žabac“ iz Srpca.

– Nadamo se da ćemo i ove godine kao i svih prethodnih dobro proći i imati lijepo druženje. Također, se nadamo da ćemo biti svjesni što se ekologije tiče i promovisati ovu ljepotu koju imamo – kaže Milorad Lepir, ronilački klub „Žabac“ Srbac.

Da srbačka regata postaje sve popularnija pokazuje i kamp koji je ove godine organizovan po prvi put. 

– Bilo je oko 100 ljudi na kampu, atmosfera je bila odlična i sve je proteklo bez ikakvih incidenata – kaže Zdravko Milutinović, iz  Turističke organizacije opštine Srbac.

Turistička organizacija bila je  organizator trinaesate srbačke regate, a pokrovitelj manifestacije je opština Srbac. Podršku u organizaciji pružio je i srbački Centar za kulturu i sport.

 

Info+ kablovski kanal