Vremenska prognoza

ponedeljak, 04 jun 2018 14:30

„Trojka iz bloka“ prikupila 7000 KM

Oko 7000 KM prikupljeno je na turniru „Trojka iz bloka“ koji je po prvi put održan u Gradišci.

„Trojka iz bloka“ prikupila 7000 KM

Takmičenje u brzom šutiranju trojki organizovala je humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, koja već 13 godina kroz različite aktivnosti pomaže socijalno ugrožene porodice sa četvoro i više djece širom Balkana. „Trojku iz bloka“ svojim donacijama podržao je veliki broj učesnika, Opština Gradiška i sponzori.

Prikupljena sredstva biće iskorištena za kupovinu traktora desetočlanoj porodici Đurić iz gradiškog sela Čatrnja. Srboljub i Andrea Đurić sa osmoro mališana, uzrasta od jedne do 13 godina, pratili su tok turnira. Zahvalni su dobrim ljudima na podršci. Raduju se traktoru uz pomoć kojeg će lakše obrađivati zemlju i tako prehraniti porodicu.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ u prethodnom periodu prikupila je  preko 2,5 miliona evra i pomogla preko 2000 porodica. Organizaciju karakteriše potpuna transparentnost, a sve informacije o humanitarnim aktivnostima, donacijama i utrošenim sredstvima dostupne su javnosti. Turnir „Trojka iz bloka“ je zabava za sve generacije, sa kojom  se skreće pažnja građana na goruće probleme, kažu organizatori.

„Turnir „Trojka iz bloka“ je naš najveći projekat koji je nastao iz potrebe da približimo organizaciju širim narodnim masama. Ovako oni mogu da vide ko smo mi, šta radimo i kako pomažemo porodicama. Turnir je sada jedan od najprepoznatljivih brendova iz Srbije“, rekao je Uroš Marković, iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

Za ovu godinu humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ planira još aktivnosti u Republici Srpskoj, s ciljem borbe protiv siromaštva.

„Planiramo pomoć u iznosu od 200 000 KM. U planu je izgradnja tri kuće, kupovina nekoliko traktora, izgradnja kupatila, itd“, naveo je Saša Vignjević, sekretar Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ za Republiku Srpsku.

Svoj doprinos u prikupljenju sredstava daće i članovi organizacije iz Gradiške, kojih je sve više.

„Cilj nam je da se organizacija širi i da ljudi prepoznaju naš rad. Trenutno u Gradišci imamo 10 članova“, kazao je Severin Kisin, član Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ Gradiška.

Sportsko-humanitarni turnir „Trojka iz bloka“ prethodnih dana održan je i u Banjaluci i Prnjavoru, a u planu su takmičenja i u drugim gradovima u Srpskoj.

Info+ kablovski kanal