Vremenska prognoza

ponedeljak, 16 oktobar 2017 14:13

U Bistrici služen parastos poginulim borcima ovog kraja

Kod spomen-kompleksa u Mjesnoj zajednici Bistrica služen je parastos i položeni vijenci za poginule borce Odbrambeno-otadžbinskog rata iz ovog kraja i  borce i civilne žrtve iz Drugog svjetskog rata sa područja Bistrice, Gašnice, Trebovljana, Vrbaške i Orahove.

U Bistrici služen parastos poginulim borcima ovog kraja

Na ovaj način godišnjica stradalih obilježava se svake godine, rekao je predsjedik SO Gradiška Milenko Pavlović i istakao da je obaveza svih građana da ovakve događaje nikad ne zaborave. „Trebamo pamtiti ono što se dešavalo u ovim selima gdje skoro 3000 ljudi i to civila poginulo kao i 300 boraca tokom Drugog svjetskog rata i 10 boraca u ovom posljednjem ratu“ rekao je Milenko Pavlović, predsjednik Skupštine opštine Gradiška.
Sekretar Opštinskog odbora SUBNOR-a Gradiška Anka Šmitran, obilježavanju godišnjice prisustvuje svake godine. Ona kaže da nam ovi spomenici pokazuju šta je ovaj kraj učinio za slobodu u Drugom svjetskom ratu.  “Stradali su tu i starci i djeca, tako da se ovo ne smije napustiti ni zaboraviti, moramo poginulim odati priznanje” rekla je Anka Šmitran, sekretar OO SUBNOR-a Gradiška.
Vijence su na spomen-kompleksa u Mjesnoj zajednici Bistrica položili predstavnici opštine Gradiška, opštinske Boračke organizacije,  gradiškog SUBNOR-a i političkih partija.

Info+ kablovski kanal