Vremenska prognoza

ponedeljak, 06 mart 2017 14:27

U centru Gradiške počele pripreme za Međunarodni dan žena

Kako se bliži Međunarodni dan žena, 8. mart raste i potražnja za poklonima namjenjenim nježnijem polu. U Vidovdanskoj ulici u Gradišci polako se počelo sa pripremama.

U centru Gradiške počele pripreme za Međunarodni dan žena

Postavljeni su štandovi sa kozmetičkim preparatima, raznim predmetima izrađenim od drveta a bogata je i ponuda  raznih vrsta cvijeća.

–U ponudi imamo uglavnom sobno bilje koje sama uzgajam uz malu pomoć mame i tetke. Tu je rezano cvijeće i nekoliko orhideja. Cijene su pristupačne i kreću se do 12 maraka, tako da svako sebi to može da priušti - rekla nam je prodavačica Vesna Jokić.

Pripadnice ljepšeg pola ističu da ne pridaju veliki značaj ovom prazniku. Zbog sve teže ekonomske situacije Dan žena se, kažu,  ne slavi  kao nekada. Ipak, mali znak pažnje u obliku cvijeća svakako je nešto čemu će se obradovati.

– Još uvijek ništa ne kupujem ali imam namjeru. Vjerovatno će to biti nešto od cvijeća, jer to moja supruga najviše i voli. – Ne proslavljam 8. mart već odavno. Od poklona volim cvijeće i to me uvijek obraduje. – Ako me neko pita šta bih najviše voljela, onda kažem nešto što će mi koristiti u kuhinji. Obično je to neka šerpa ili nešto slično – neki su od komentara naših anketiranih sugrađana.

Od cvijeća,  svake godine  najviše se kupuju karanfili koji koštaju 1,5KM. Za ruže je potrebno izdvojiti 4 dok jagorčevina košta 2 marke.

Cijena  ciklame je 8, a u ponudi su i aranžmani sa gerberima, ružama i drugim vrstama cvijeća po cijeni od 6 maraka.  Prodavci,  kažu da je prodaja za sada slaba, ali se nadaju da će narednih dana promet biti bolji, posebno uoči samog praznika Dana žena.

Info+ kablovski kanal