Vremenska prognoza

sreda, 11 oktobar 2017 14:06

U Gradišci nema kvalifikovanog dimnjačara

Građani Gradiške za usluge čišćenja dimnjaka trebaju se obratiti Komunalnom preduzeću „Komunalac” iz Laktaša.

U Gradišci nema kvalifikovanog dimnjačara

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška kažu da trenutno nemaju ovlaštenog dimnjačara već pripravnika koji će tek na proljeće biti stručno osposobljen i kvalifikovan za poslove vezane za čišćenje i preventivne preglede dimovodnih kanala. “Mi smo napravili ugovor sa preduzeće Komunalac gdje se pravna i fizička lica mogu obratiti njima na broj 051/530-195, zatim njihov dimnjačar dolazi i naš pripravnik ide sa njim da se obučava. Znači trenutno dok se ne završi sve što treba građani se mogu obraćati na gore navedeni broj” rekao je Goran Stojaković, starješina PVJ Gradiška. Cijena čišćenja dimnjaka je nešto viša nego ranije i kreće se od 14 do 25 KM.

Problem nedostatka dimnjačara prisutan je u mnogim lokalnim zajednicama, kažu u vatrogasnoj jedinici.Smatraju da bi na zadovoljstvo građana bilo poželjno da na području Gradiške postoji više njih koji će biti osposobljeni i kvalifikovani za čišćenje dimnjaka.

Stojaković napominje da je dimnjak potrebno čistiti jedno godišnje te da je poželjno da se to obavi odmah po završetku grejne sezone. On je naglasio da Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška u oktobru mjesecu provodi kontrolu sprovedenih mjera zaštite od požara u zajednicama etažnih vlasnika.

Info+ kablovski kanal