Vremenska prognoza

ponedeljak, 03 april 2017 14:21

U Gradišci obilježen Svjetski dan osoba sa autizmom

U Gradišci je prvi put prgodnim programom obilježen 2. april Svjetski dan osoba sa autizmom.

U Gradišci obilježen Svjetski dan osoba sa autizmom

Cilj je da se skrene pažnja šire javnosti na sve veći problem ovog poremećaja koji se kod pojedinca najčešće razvije u prve tri godine života i obično traje do kraja života.Manifestaciju pod nazivm “Srcem od autizma” organizovalo je nedavno osnovano Udruženje  roditelja djece sa autizmom “Duga” iz Gradiške i Kulturni centar. “Cilj manifestacije je da se podigne svijest građana o autizmu i da se ukaže na probleme koje imaju djeca i roditelji djece sa autizmom. Mi smo angažovali jednog terapeuta a uskoro ćemo i drugog. Cilj nam je da pružimo punu podršku porodici i djeci sa autizmom” kaže Saša Kasagić, predsjednik Udruženja  roditelja djece sa autizmom “Duga” Gradiška.
Punu podršku Udruženju “Duga” u narednom periodu pružiće banjalučki Servis centar “Dajte nam šansu – Zvijedice” čiji su članovi svojim nastupom obogatili program ove manifestacije. Direktor Centra Željka Perišić Ninković smatra da je veoma važno da se obilježavaju ovakvi datumi. “Mi smo uspjeli da promijenimo svijest građana i nadamo se da će tako biti i u Gradišci i da će svi shvatiti da su različitosti naše bogatstvo i da nas one trebaju spajati” rekla je Perišić Ninković. U ovom Centru u kojem dnevno boravi od 10 do 15 djece postoji kompletan tim  stručnjaka koji radi na individualnom programu prilagođenom djetetu.
Pomoć i podršku Udruženju “Duga” pored brojnih donatora i organizacija pružila je i kompanija Blicnet. “Ova kompanija je odgovorna prema društvu, tako da smo i mi podržali ovo udruženje i manifestaciju. Želimo da uputimo apel javnosti i svima koji brinu o našem društvu da se obrati pažnja na djecu na njihove potrebe,ali i na cijelu porodicu” kaže Danijela Marinković-Orlić, PR kompanije Blicnet.
Osim Servis centra “Dajte nam šansu – Zvijedice” iz Banja luke u programu ove manifestacije koja je održana pod nazivom “Srcem od autizma” učestvovali su i učenici osnovnih škola “Vasa Čubrilović” i “Danilo Borković”.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2700{/gallery}