Vremenska prognoza

četvrtak, 29 jun 2017 15:03

U Gradišci otvorena izložba radova Udruženja paraplegičara

Udruženje paraplegičara Gradiška organizovalo je u Kulturnom centru izložbu radova rađenih tehnikama dekupaž i pirografija.

U Gradišci otvorena izložba radova Udruženja paraplegičara

- Udruženje broji oko 40 članova. To su ljudi koji su u kolicima i starija populacija, mada nažalost, imamo i djece i omladine – kaže Nataša Švraka, predsjednik Udruženja paraplegičara Gradiška.

Ovu izložbu predstavnici Udruženja paraplegičara organizovali su u saradnji sa Međuopštinskom organizacijom Saveza slijepih i Udruženjem amputiraca “UDAS” Gradiška. Pet članova, iz tri udruženja izložbu su pripremali oko mjesec i po dana.

 – Ovo još uvijek nisam do sad radila. Inače, vezem peškire i radim svašta. To me opušta i volim provoditi vrijeme na ovaj način – kaže Mira Ružičić, član Udruženja amputiraca “UDAS” Gradiška.

Instruktor dekupaž tehnike, Jovana Knežević iz Banjaluke pomagala je osobama sa invaliditetom, prilikom izrade i ukrašavanja predmeta.

- Bilo je super, družili smo se mjesec dana sve su me slušali dok sam objašnjavala. Kao što vidite radovi su odlično ispali. Ovo njima mnogo znači zbog druženja – kaže Jovana.

 Izložba radova prodajnog je karaktera, a sva prikupljena sredstva, biće utrošena za nabavku materijala za narednu izložbu. Udruženje paraplegičara u Gradišci osnovano je 2001. godine.

Info+ kablovski kanal