Vremenska prognoza

četvrtak, 04 maj 2017 14:27

U maju Dan otvorenih vrata u Gimnaziji

Vrata gradiške Gimnazije tokom mjeseca maja biće otvorena za sve buduće srednjoškolce i njihove roditelje.

U maju Dan otvorenih vrata u Gimnaziji

Tada se učenici, u predviđenom terminu, mogu upoznati sa čime škola raspolaže i kakave prednosti pruža za nastavak školovanja u ovoj obrazovnoj ustanovi. „Utorkom i četvrtkom od 12 do 14h časova učenici mogu da se upoznaju sa svim onim što Gimnazija nudi“ kaže Vesna Krunić, direktor Gimnazije Gradiška.
S ciljem animiranja osnovaca svoja zanimanja na nešto drugačiji način učenicima devetih razreda predstavila je i  Tehnička škola. „Ove godine smo u svim osnovnim školama prikazali film i podijelili informatore učenicima.Ove godine planiramo upisati dva nova zanimanja tehničar CNC tehnologije i tehničar informacionih tehnologija“ rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole. Tehnička škola ove godine trebala bi da upiše sedam odjeljenja po 24 učenika.
Prema planu upisne politike Gimnazija Gradiška planira upisati dva odjeljenja opšteg i po jedno odjeljenje društveno jezičkog i računarsko informatičkog smjera.To znači ukupno četiri odjeljenja što je za jedno odjeljenja manje u odnosu na prošlu godinu.Direktorica Vesna Krunić kaže da se unazad deset godina broj učenika smanjuje.
Ministarstvo prosvjete i kulture RS kao i svake godine raspisaće konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola. Prvi upisni rok za odlične i vrlo dobre učenike očekuje se početkom juna mjeseca.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2789{/gallery}