Vremenska prognoza

utorak, 27 februar 2018 14:49

U Službi hitne pomoći nije povećan broj pacijenata

Niske temperature ovih dana okovale su najveći dio  Republike Srpske.Hronični bolesnici, djeca i trudnice predstavljaju rizičnu grupu stanovništva koje su posebno osjetljive kada živa u termometru padne nekoliko stepeni ispod nule.

U Službi hitne pomoći nije povećan broj pacijenata

„Nije povećan broj pacijenata, uglavnom sada je više pacijenata koji se javljaju zbog viroza i tegoba koje su izazvane ovim temperaturama.Juče je bilo 46 pacijenata, u nedjelju oko 90, petak i subota oko 60 pacijenata“ kaže Aleksandra Džino, doktor opšte medicine.
Najčešće tegobe zbog kojih se pacijenti javljaju su povišena temperatura, kašalj, malaksalost,kao i respiratorne infekcije.Povrede prouzrokovane klizanjem na zaleđenim površinama nisu učestale kažu u gradiškoj Službi hitne pomoći.
S obzirom da se i narednih dana očekuju niske temperature građanima, se preporučuje da smanje boravak na otvorenom i da preduzmu mjere samozaštite. „Najbolje bi bilo da se ostane u kući,a ukoliko moraju izaći potrebno je da se zaštite toplom odjećom i da se pije dosta tečnosti“ rekla je Aleksandra Džino, doktor opšte medicine.Građani trebaju voditi računa i o ishrani, jesti svježe voće i povrće posebno ono koje je bogato vitaminom C.

Info+ kablovski kanal