Vremenska prognoza

petak, 06 oktobar 2017 14:41

U Srpcu potpisani ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta

Nakon završene neophodne procedure, u opštini Srbac potpisani su ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta sa 60 poljoprivrednika.

U Srpcu potpisani ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta

Izdaje se oko 375 hektara zemljišta, od toga  345 hektara za ratarstvo i stočarstvo,a 30-tak hektara namijenjeno je za voćarsku proizvodnju.Ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta za ratarske kulture potpisani su na period od 10,a za voćnjake na 25 godina. „Proces je počeo već početkom godine, komisija je bila, izvršeno je bodovanje svih prijava. Što se tiče finansijskog dijela poljoprivrednici uplaćuju zakup za prvu godinu odmah,a narednih godina do 30. septembra“ kaže Marko Miholjčić, načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti.
Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević zadovoljan što je urađen jedan veliki posao. Kaže da su provedene sve zakonske pocedure i  da su zadovoljene potrebe pojedinih poljoprivrednih proizvođača kada je u pitanju zakup zemljišta. „Mi nastavljamo i dalje jer imamo još zemljišta za izdavanje“ rekao je Dragosavljević.
Na ovaj način napravljen je još jedan u nizu iskoraka u rješavanju neiskorištenog poljoprivrednog zemljišta, i njegovog stavljanja u upotrebu, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora o zakupu.

Info+ kablovski kanal