Vremenska prognoza

ponedeljak, 02 april 2018 14:48

U subotu drugi Gradiški polumaraton

Drugi Gradiški polumaraton biće održan u subotu, 7. aprila. Pripreme su pri kraju, poručuju organizatori iz Altetsko-rekreativnog kluba Gradiška.

U subotu drugi Gradiški polumaraton

„Do sad imamo 425 prijavljenih. Prijave su zvanično završene 31. marta, ali trkači još uvijek mogu da se prijave preko naše Facebook stranice. Trke za odrasle počinju u 10 h, a za djecu u 9:30 h. Startne pakete učesnici mogu podignuti u petak, u Intersportu u Merkatoru, od 12 do 20 h. Na dan trke mogu ih preuzeti od 7 do 9:30 h ispred Kulturnog centra. Učesnici su iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Austrije, Čilea, itd. Mislim da ćemo na lijep način promovisati Gradišku“, rekao je Aleksandar Raca, predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška.

„Djeca trče jedan kilometar. Trka zadovoljstva je na 5 km, a glavna trka je 21 km“, pojašnjava Dejan Jakeljić, direktor Gradiškog polumaratona.

Najbrže trkače očekuju nagrade.

„Najbolji će biti nagrađeni peharima, a novčane nagrade iznose od 50 do 200 KM“, kazao je Jakeljić.

Iz Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška pozivaju građane da u što većem broju poprate drugi Gradiški polumaraton.

„Pozivam građane da izađu na ulice da podrže manifestaciju, te da se ne kreću vozilima od 9 do 13 h u blizini trkačkih staza, radi bezbjednosti učesnika“, naglasio je Raca.

Prvi polumaraton u Gradišci održan je prošle godine u aprilu. Članovi Atletsko-rekreativnog kluba na ovaj način su oživjeli altetiku u gradu na Savi. 

Info+ kablovski kanal