Vremenska prognoza

četvrtak, 05 jul 2018 14:19

U toku asfaltiranje nekoliko puteva na području Gradiške

Na području opštine Gradiška u toku su radovi na uređenju nekoliko puteva i ulica. Ovih dana gradi se put Mašići - Gaj u dužini od 1500 metara, i put Ćelinovac - Jazovac u dužini od dva kilometra.

U toku asfaltiranje nekoliko puteva na području Gradiške

Osim u selima, radovi teku i u gradskom području. Nedavno je završena izgradnja trotoara u ulicama Petra Pecije i Petra Mrkonjića u naselju Senjak. Na radost mještana u naselju Stočna pijaca asfaltirana je ulica Jovana Cvijića.

„Drago nam je da smo dobili asfalt, neće više biti toliko prašine. Put je ranije bio jako loš, posebno kad pada kiša, lokve su bile velike“, priča mještanka Tihana Tiragić.

Pored navedenih dionica u ovoj godini biće izgrađeno ili rekonstruisano još nekoliko saobraćajnica, kažu u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove opštine Gradiška.

„Uskoro krećemo sa radovima na putu Pejići - Zeljkovići u dužini od jednog kilometra, zatim na putu Cerovljani-Ljubojevići, takođe jedan kilometar. U Vilusima i Straživucima radimo put u dužini od 1150 metara, u Rogoljima imamo dva kilometra putnih pravaca, u Brezik Lamincima radićemo put u dužini od 500 metara, u Kozincima jedan km, a u Mačkovcu  650 metara. Ulica Zmaj Jovina u Žeravici u dužini od 600 metara biće asfaltirana. Asfaltiran će biti i put Bistrica - Jelići u dužini od jednog kilometra. U Gornjim Podgradcima radimo sanaciju 400 metara puta, i u Barajima 500 metara. Saniran će biti i put u zaseoku Samardžije u Turjaku u dužini od 500 metara“, naveo je Branislav Savić, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove opštine Gradiška.

Plan je da radovi na putnoj inftrastrukturi budu završeni do polovine septembra.

Ukupno će biti urađeno nešto više od 14 km puteva, za šta će biti izvdvojeno blizu 1 300 000 KM, kazali su u Lokalnoj upravi u Gradišci.

Info+ kablovski kanal