Vremenska prognoza

sreda, 14 mart 2018 15:02

U toku Konkurs za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija

Iz Budžeta opštine Gradiška i ove godine biće izdvojena sredstva za pomoć porodicama iz boračkih kategorija u rješavanju stambenih pitanja.

U toku Konkurs za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija

Nadležna Komisija raspisala je Konkurs na koji se mogu prijaviti porodice poginulih i nestalih boraca, porodice umrlih ratnih vojnih invalida i boraca,  te porodice ratnih vojnih invalida i boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata, a koje se nalaze u izgradnji, kupovini ili nužnoj adaptaciji stambenog objekta.

„Sredstva do 6000 KM se dodjeljuju za izgradnju novih objekata, a za nužnu adaptaciju postojećih objekata odobrava se do 3000 KM. U ovoj godini planirano je ukupno 95 000 KM za pomoć u stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija. Prošle godine smo putem ovog Programa riješili 111 zahtjeva“, naveo je Radomir Pjanić, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu opštine Gradiška.

Konkurs je objavljen na oglasnoj tabli Opštinske uprave Gradiška, kao i u opštinskoj Boračkoj organizaciji, Organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, te Udruženju ratnih vojnih invalida u Gradišci. Rok za podnošenje prijava je 31. mart. Prijave se predaju u zgradi Opštine, na šalteru Odjeljenja boračko – invalidske zaštite, broj 9.

„Konkurs traje do kraja marta i nakon toga će Komisija obići svakog korisnika koji je podnio zahtjev, kako bi se utvrdilo stvarno stanje objekata. Na taj način ćemo udovoljiti zahtjevima. Obično ih bude više nego što možemo odobriti. Važno je napomenuti da postoji limit. Ako je već neko dobio sredstva ne mogu mu ponovo biti dodjeljena“, naglašava Pjanić.

Novčana sredstva za rješavanje stambenih pitanja boračkim porodicama biće isplaćena do kraja građevinske sezone, kažu u nadležnom Odjeljenju.

Podsjećaju, da je u Budžetu opštine Gradiška za ovu godinu izdvojeno ukupno 438 000 KM za različite oblike boračko – invalidske zaštite.

Info+ kablovski kanal