Vremenska prognoza

ponedeljak, 07 avgust 2017 13:51

U toku literarno – likovni konkurs u gradiškoj biblioteci

Povodom slave opštine Gradiška  JU Narodna biblioteka raspisala je literarno –likovni konkurs na temu “Gradiška jesen – moj grad”.

U toku literarno – likovni konkurs u gradiškoj biblioteci

Konkurs je otvoren  za osobe životne dobi od 50 godina i više, istakla je Snježana Miljković, direktor gradiške Narodne biblioteke.

–Cilj nam je da animiramo građane životne dobi  50+, prvenstveno naše čitaoce a onda i sve ostale građane. Piše se na temu Gradiška kao moj zavičaj i Gradiška u jesen, s obzirom da je manifestacija povodom slave opštine u jesen. Mi ćemo pružiti građanima priliku da oni prezentuju svoj književni i likovni rad – kaže Miljkovićeva.

Zainteresovani radove mogu dostaviti u prostorije biblioteke ili putem pošte. Literarne radove u stihu potrebno je poslati u tri primjerka a likovne u jednom primjerku. Najboljim učesnicima konkursa biće uručene nagrade, na manifestaciji koja će biti organizovana u okviru „Gradiške jeseni 2017“.

– Nagrade će biti kategorisane tako što ćemo imati prvu, drugu i treću nagradu, što se tiče poezije i proze a tako i likovnih radova – kaže Miljkovićeva.  

Literarno –likovni konkurs u gradiškoj biblioteci otvoren je do 1. septembra.

 

Info+ kablovski kanal