Vremenska prognoza

sreda, 22 mart 2017 19:37

U toku pripreme za prvi polumaraton u Gradišci !

Nakon Banjaluke i Novog Grada, ove godine i Gradiška se uključila u red gradova sa polumaratonom. Na gradskom stadionu uveliko traju pripreme za prvi polumaraton u organizaciji Atletskog rekreativnog kluba Gradiška. 

U toku pripreme za prvi polumaraton u Gradišci !

- Odlučili smo da to napravimo i u našem gradu. Nadamo se da će odaziv biti dobar, do sada imamo oko 350 prijavljenih učesnika – kaže Aleksandar Raca, predsjednik Atletsko rekreativnog kluba Gradiška.

–Pripreme su trebale početi i ranije, ali vjerovatno mnogi zbog posla nisu bili u mogućnosti da počnu sa treninzima. Narednih dana pozivamo sve da nam se priključe na atletskoj stazi, oko 16h časova – kaže  Dejan Jakelić, direktor „Polumaratona“ Gradiška 2017.

Za polumaraton u gradu na rijeci Savi, biće priređen raznovrstan program kojim  nisu izostavljeni ni najmlađi rekreativci naše opštine.

– Imamo polumaraton u dužini od 21km, 5km fan ran trku kao i utku za djecu od 1 km. Prvo će krenuti trka za djecu u 9 i 30h. Nakon toga ide polumaraton, i trka zadovoljstva. Potom će  uslijediti proglašenje pobjednika – kaže Jakelić. 

Za utrku se vrijedno sprema i Gradiščanka Vesna Jokić . Višečasovni treninzi na gradskom stadionu za nju su nezaobilazan dio dana.

– Pripreme traju čitavu godinu. Ako neko nije spreman za ovaj polumaraton, ima čitavu godinu da se pripremi za idući. Fizička aktivnost je jako bitna kako bi se dobro osjećali i postizali dobre rezultate – kaže Vesna. 

Iako Atletsko rekreativni klub u Gradišci postoji  tek nešto više od godinu dana, desetak članova kluba, već ima iskustvo u trčanju maratona.  

– Trčimo polumaratone već tri godine. To su trke na 10, 11, 14, 21 i 42km – kaže Raca. 

Višegodišnje iskustvo u trčanju maratona, ima i Nebojša Kovačević, koji kaže da je oduševljen idejom, da se i Gradiška svrstala u red gradova sa maratonskim trkama. 

Organizatori očekuju da će prvi polumaraton podstaknuti rekreativce, da se priključe Atletsko rekreativnom klubu, čime bi se povećao broj članova. Dodaju, da je prvu maratonsku trku podržala opština Gradiška, prijatelji kluba i drugi sponzori.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2669{/gallery}