Vremenska prognoza

ponedeljak, 13 februar 2017 16:59

U toku privremena sanacija udarnih rupa na putevima u Gradišci

Održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Gradiška redovna je aktivnost u godišnjem programu rada opštinskog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove, ističe v.d. načelnika ovog Odjeljenja Branislav Savić. Dodaje, da će se sa ovim aktivnostima početi na proljeće, kada vremenski uslovi budu pogodovali radovima.

U toku privremena sanacija udarnih rupa na putevima u Gradišci

Do tada se, naglašava Savić, vrši privremena sanacija oštećenja na putevima.

„Vršimo privremene sanacije oštećenja na putevima koji su u naležnosti opštine. Na ovaj način nastojimo da održimo prohodnost puteva do aprila, kada planiramo ozbiljnije radove“, istakao je Savić.

Podsjećamo, udarne rupe, usljed zime i snježnih padavina, pojavile su u nekoliko ulica u gradskom području. Do većih oštećenja došlo je i na magistralnom putu, u selu Čatrnja. Savić napominje da navedena dionica nije u nadležnosti Odjeljenja za komunalne i stambene poslove opštine Gradiška.

„Na području opštine Gradiška nalaze se tri magistralna i tri regionalna puta, a održavanje tih kolovoza je u nadležnosti JP „Putevi RS“. Najveća oštećenja nalaze se upravo na tim putevima. Nije u našoj nadležnosti, imamo informacije da je počela sanacija udarnih rupa na tim dionicama“, rekao je Savić.

Savić smatra da na regionalnim i magistralnim putevima udarne rupe na kolovozu treba adekvatno obilježiti, dok se ne obavi sanacija, jer mogu ozbiljno ugroziti bezbjednost saobraćaja.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2572{/gallery}