Vremenska prognoza

sreda, 05 jul 2017 13:20

U toku razmjena udžbenika

Razmjenom udžbenika koja se svake godine provodi u Narodnoj biblioteci u Gradišci roditeljima je makar malo olakšan finansijski teret koji sa sobom nosi svaka školska godina.

U toku razmjena udžbenika

Sa tim se slaže i Slađana Vrhovac koja je odlučila da za svog školarca ove godine na taj način obezbijedi udžbenike.
U prethodne tri sedmice, od kada je počela razmjena udžbenika, u Narodnoj biblioteci Gradiška, razmijenjeno je oko 30 kompleta udžbenika. To znači da je pola učenika od ukupnog broja koliko se nalazi na spisku za razmjenu obezbijeđeno sa udžbenicima. „Mi smo tako povećali i broj članova, što je bio i cilj da djeca što više dolaze u biblioteku. Najviše se razmjenjuju udžbenici za peti i šesti razred“ kaže Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.
Za razmjenu udžbenika srednjoškolci u Gradišci nisu mnogo zainteresovani. Do sada se samo četvoro učenika prijavilo za razmjenu. Iz biblioteke se nadaju da će se to u narednom periodu promijeniti.
Osim ove aktivnosti u biblioteci se organizuju razne manifestacije,te će u narednom periodu obogatiti i knjižni fond novim naslovima. „Ja bih istakla da je u posljednjih mjesec dana primjetan veći broj čitalaca koji dolaze u biblioteku, što nam je drago“ rekla je
Miljkovićeva.
Iako ova aktivnost zvanično traje do 15. avgusta u biblioteci će po potrebi i ukoliko bude udžbenika razmjenu vršiti do početka školske godine.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2970{/gallery}