Vremenska prognoza

subota, 11 februar 2017 12:04

U utorak obilježavanje 25 godina od osnivanja gradiške Boračke organizacije

Boračka organizacija Gradiške povodom 25 godina od osnivanja u ovoj opštini, Dana BORS-a i Dana boraca RS u utorak, 14. februara, organizovaće prigodnu svečanost.

U utorak obilježavanje 25 godina od osnivanja gradiške Boračke organizacije

„U 8 h u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci biće služen parastos za poginule borce. U 16 h je polaganje vjenaca na Centralnom spomen – obilježju, a uslijediće Svečana akademija u Kulturnom centru“, rekao je Zoran Lazić, predsjednik Boračke organizacije opštine Gradiška.

U okviru Svečane akademije biće organizovana dodjela priznanja, obraćanje zvaničnika, a biće priređen i kulturno umjetnički program.

Tom prilikom najviše će se govoriti o značaju djelovanja Boračke organizacije u Gradišci, i njenim aktivnostima, istakao je Lazić.

„Boračka organizacija u Gradišci aktivno djeluje već 25 godina, s ciljem riješavanja problema boračkih kategorija i poboljšanjem njihovog položaja. U tom pravcu radićemo i u narednom periodu“, naglasio je Lazić.

Iz gradiške Boračke organizacije pozivaju sve borce, porodice poginulih i ratne vojne invalide da se odazovu manifestaciji, obilježe ovaj značajan datum i  odaju počast borcima, koji su u proteklom ratu dali živote za otadžbinu.

Info+ kablovski kanal