Vremenska prognoza

petak, 16 jun 2017 14:40

Učenici OŠ „Vasa Čubrilović“ razmijenili udžbenike

Učenici OŠ „Vasa Čubrilović“ u Gradišci i ove godine, zadnjeg dana škole, međusobno su razmijenili udžbenike. Riječ je o tradicionalnoj aktivnosti u ovoj ustanovi, u kojoj učestvuju učenici od trećeg do devetog razreda.

Učenici OŠ „Vasa Čubrilović“ razmijenili udžbenike

Mnogi od njih došli su da zamijene udžbenike za narednu školsku godinu, a bilo je i onih koji su samo poklanjali udžbenike i druge knjige, kako bi pomogli drugarima.

„Došao sam da poklonim drugoj djeci komplet lektira za četvrti razred. Roditelji su mi kupili te knjige, i ja sam ih pročitao, pa želim da ih proslijedim drugima“, kaže Berin.

„Donijela sam knjige za peti razred, a uzeću za šesti. Puno mi to znači, jer ne moram kupovati udžbenike. Čuvaću ove koje dobijem, da ih mogu dati drugima naredne godine“, priča Slađana.

Akcija razmjene udžbenika predstavlja značajnu uštedu mnogim roditeljima. Opremanje đaka u današnje vrijeme sa sobom nosi prilično velike izdatke.

„Moje dvoje djece pohađaju ovu školu. Razmjena je veoma korisna, jer uštedimo ne kupujući knjige. Prosječna plata mi nije dovoljna da djeci kupim školski pribor, odjeću, obuću, i ostalo što im je potrebno“, ističe majka Magdalena Vujić.

U školi „Vasa Čubrilović“ veoma su zadovoljni odzivom učenika na akciju razmjene udžbenika, koja se pokazala veoma uspješnom.

„Mnogo je veći odaziv nego prethodnih godina. Želim da pohvalim učenike jer dobro čuvaju udžbenike, i poštuju knjige, što je jedan od ciljeva ove akcije“, naglasila je Mirjana Abramović, bibliotekar u OŠ „Vasa Čubrilović“ Gradiška.

Višak udžbenika, koji ostane nakon direktne razmjene među učenicima, čuvaće se u školskoj biblioteci, te na početku školske godine podijeliti učenicima slabijeg materijalnog stanja, istakli su u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Info+ kablovski kanal