Vremenska prognoza

sreda, 14 novembar 2018 14:35

Učenici Tehničke škole darovali krv

Učenici Tehničke škole Gradiška danas su učestvovali u akciji dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Opštinske organizacije Crvenog krsta.

Učenici Tehničke škole darovali krv

Akciji se odazvalo preko trideset srednjoškolaca. Među njima je bio Slaven Radić, učenik četvtog razreda, koji krv darovao prvi put.
„Lijep je osjećaj što mogu nekom da pomognem i nastaviću i dalje da darujem ovu dragocjenu tečnost“ kaže Slaven Radić, učenik Tehničke škole.
U Službi za transfuziju krvi kažu da su ovakve akcije značajne, jer se prikuplja krv, ali se prije svega I edukuju i animiraju mladi da budu redovni davaoci.
“Mladi ljudi će ponovo da se vrate da daju krv tako da nam je to još značajnije. Zalihe krvi su dosta solidne ma da je i potrošnja velika” rekla je dr Tatjana Milešević Babić, transfuziolog.
Cilj akcije je prije svega humanost ističu u gradiškom Crvenom krstu, jer je poznato da je krv dragocjena tečnost koja spašava živote drugim ljudima.
„Organizovali smo ovu akciju koja se provodi tri dana. Učestvuju svi učenici srednjih škola koji su napunuli osmanaest godina. Očekujemo oko 40 učenika Srednje stručne i tehničke škole,a gimnazijalaca oko 30“ rekao je Borko Dević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.
Narednu redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi gradiški Crveni krst organizovaće do kraja godine u kojoj će učestvovati pripadnici Policijske uprave Gradiška.

Info+ kablovski kanal