Vremenska prognoza

četvrtak, 16 mart 2017 14:17

Učenici Tehničke škole u Gradišci postigli uspjeh na regionalnom takmičenju iz programiranja

Učenici Tehničke škole u Gradišci, godinama unazad, ostvaruju zavidan uspjeh na takmičenjima iz oblasti programiranja, ističu u ovoj ustanovi. Tako je bilo i proteklog vikenda  kada je u Elektrotehničkoj školi u Prijedoru održano regionalno takmičenje na kojem su se gradiški učenici pokazali u najboljem svijetlu.

Učenici Tehničke škole u Gradišci  postigli uspjeh na regionalnom takmičenju iz programiranja

-Osvojio sam drugo mjesto. Konkurencija je bila jaka i zadovoljan sam rezultatom – kaže učenik Drago Šmitran.

Profesor  informatike i programiranja u ovoj školi,  Radovan Marjanović, koji  ujedno i vodi sekciju iz ove oblasti, kaže da su informatičari poznati po zapaženim rezultatima. Ističe,  da najveća zasluga za dobar uspjeh pripada učenicima.

– Oni su vrijedni a ja sam tu da im pomognem da radimo. Može se reći da je moja zasluga što ova škola već 15 godina postiže dobre rezultate na takmičenjima. Plasiramo se na republičko i državno takmičenje i tri puta smo išli na olimpijadu – kaže Marjanović. 

Osmo mjesto na takmičenju u Prijedoru osvojila učenica Anja Zjajić. Ističe, da ima iskustva sa takmičenjima iz programiranja za koje smatra  da će joj koristiti u budućem školovanju.

– U Gradišci sam bila na dva takmičenja. Jedan put u Gimnaziji i drugi u Tehničkoj školi. Najbolji rezultat koji sam ostvarila je bilo peto mjesto. Planiram upisati Elektrotehnički fakultet u Banjaluci i nadam se da će mi stečeno iskustvo sa takmičenja koristiti – kaže Anja.

Od nove školske godine, u  gradiškoj Tehničkoj školi umjesto tehničara računara, učenici će moći upisati zanimanje  tehničari informacionih tehnologija, koje će imati veće mogućnosti programiranja, istakli su  u ovoj ustanovi. 

– Učenici koji odaberu da to upišu kod nas i ako budu dobro učili moći će nakon četvrtog razreda birati da li da idu na fakultet ili da dobiju zaposlenje – kaže Marjanović i napominje da se ovih dana  informatičari pripremaju za republičko takmičenje koje će biti održano krajem mjeseca.  

Info+ kablovski kanal