Vremenska prognoza

sreda, 06 decembar 2017 13:40

Udruženje za pomoć MNRL stalnim aktivnostima stvara bolje uslove za djecu sa smetnjama u razvoju

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz Gradiške na nedavno održanoj donatorskoj večeri prikupilo je oko 6000 KM.

Udruženje za pomoć MNRL stalnim aktivnostima stvara bolje uslove za djecu sa smetnjama u razvoju

U Udruženju kažu da će im novac dobro doći da pokriju troškove rada, kao i brojnih aktivnosti koje realizuju. Ističu da su zadovoljni prikupljenim sredstvima i podrškom brojnih donatora, koji su prepoznali značaj rada Udruženja, u smislu pomaganja djeci sa smetnjama u razvoju sa područja opštine.

„Pored ovih sredstava, dobili smo i 2000 KM od JP „Vodovod“ iz Gradiške, a iz kabineta predsjednika RS obećana nam je pomoć u iznosu od 10 000 KM. Mnogo nam znače i budžetska sredstva od 22 000 KM, koje imamo od opštine Gradiška. Sav taj novac nam je podsticaj da nastavimo sa svim što planiramo uraditi“, istakao je Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć MNRL Gradiška.

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima ove godine dalo je svoj maksimalan doprinos kako bi djeci sa smetnjama u razvoju priuštili bolje uslove i adekvatnu njegu, prije svega u Dnevnom centru „Mi smo dio vas“ u Gradišci.

„Naši članovi, od kojih je šestoro 100% invalidno, mogu ovdje da borave tri puta sedmično po osam sati. Udruženje ima organizovan prevoz sve djece od kuće do Dnevnog centra, uz pratnju medicinske sestre. Zaposlili smo još jednu medicinsku sestru koja brine o nepokretnoj djeci“, priča Šinik.

Zahvaljujući Udruženju obezbijeđena je kvalitetna ishrana djece tokom boravka u Dnevnom centru, ističe Šinik. Dodaje da su ove godine realizovali i odlazak na more za 40 djece i putovanje na Zlatibor za 32 mališana.

U Udruženju ističu da će se u buduće zalagati za još više sadržaja i bolje tretmane za svoje članove.

„Cilj nam je da djeca dolaze i po pet puta sedmično u Dnevni centar, te da obezbijedimo još bolju njegu za nepokretnu djecu, i da više njih može dolaziti na tretmane“, poručuje Šinik.

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima najavljuje da će na proljeće organizovati u Gradišci veliko međunarodno druženje djece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja, kojem će prisustovati gosti iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Želja im je, poručuju, da na ovaj način pokažu da je Gradiška jedan human grad, koji posebnu pažnju posvećuje djeci sa smetnjama u razvoju.

Info+ kablovski kanal