Vremenska prognoza

utorak, 25 jul 2017 14:22

Uklonjeno granje iz rijeke Save

Radnici Komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ u saradnji sa pripadnicima Civilne zaštite u Gradišci pokrenuli su akciju uklanjanja granja, koje se već neko vrijeme nakuplja u podnožju Savskog mosta.

Uklonjeno granje iz rijeke Save

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje se provode na uređenju obale savskog keja, rekao je Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća.

– Ovo je opasno iz više razloga. U slučaju nadolaska većih voda, može doći do oštećenja stuba mosta, što bi bilo pogubno za Gradišku, RS i BiH. To je zgodno mjesto za skupljanje pacova i zmija. Nadam se da ćemo uspješno završiti ovu akciju –kaže Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“.

– Mi smo se priključili ovoj akciji na inicijativu „Gradske čistoće“. Angažovali smo našu tehniku, remorker, koji smo dali na korištenje preduzeću „Trgoturs Ilinčić“.  Činjenica je da je jako zapušteno i usljed nekoliko visokih vodostaja  nakupilo se mnogo drvnog materijala. Problem nam pravi ogroman trupac na dnu na koji se sve nataložilo, ali nadam se da ćemo to uspješno privesti kraju – rekao je Slobodan Knežević, rukovodilac Civilne zaštite.

Knežević je napomenuo da čišćenje nakupljenog materijala ne predstavlja opasnost za kupače na Savskom ostrvu.

– Tok struje i virovi odnose sav skinuti materijal niz Savu a i oblačan je dan tako da nema puno ljudi na ostrvu.- ističe Knežević.

Zahvaljujući radinicima Gradske čistoće u okviru akcije uređenja obale rijeke Save, izvršeno je farbanje i postavljanje novih klupa. Popularno gradsko šetalište dobilo je i ljepši  izgled jer je u prethodnom periodu zasađeno i novo cvijeće.

 

 

Info+ kablovski kanal