Vremenska prognoza

četvrtak, 31 maj 2018 16:22

Upis u Muzičku školu od 1. do 21. juna

Osnovna muzička škola „Branko Smiljanić“ u Gradišci upisuje nove učenike od 1. do 21. juna. Mogu se upisati djeca uzrasta od pet do devet godina.

Upis u Muzičku školu od 1. do 21. juna

„Djecu uzrasta od 5 do 7 godina upisujemo u muzičko zabavište, dok djecu od 8 i 9 godina upisujemo u pripremni i prvi razred. Pozivam sve roditelje koji žele da upišu svoju djecu u Muzičku školu da to učine što prije“, poručio je Ivan Ristić, direktor OMŠ „Branko Smiljanić“ Gradiška.

Učenjem muzike i sviranjem instrumenata kod djece se razvijaju motorika i jezička sposobnost, te lakše riješavaju matematičke zadatke, napominje Ristić. Dodaje da je za bavljenje muzikom potrebno samo malo sluha, a sve ostalo zavisi od posvećenosti i rada.

„U Muzičkoj školi mogu da se uče harmonika, gitara, violina, violončelo, flauta i klavir. U planu je da od septembra djecu upoznamo i sa nekim drugim instrumentima. Naš primarni cilj je da što više djece bude uključeno u muzičko obrazovanje, a posebnu pažnju poklanjamo talentovanim učenicima. Posljednjih godina imali smo sjajne rezulate na mnogim takmičenjima, tako da je talenat i kvalitet naših učenika primjećen i van škole“, naglasio je Ristić.

U Muzičkoj školi kažu da je za osnovno muzičko obrazovanje u Gradišci svake godine zainteresovano sve više djece. To je, ističu, veoma pozitivno, posebno u današnje vrijeme kada su mališani izloženi mnogim destruktivnim sadržajima.

„Zato je Muzička škola sjajan izbor u tim godinama. Ovdje su sjajna djeca, mi prepoznajemo njihove talente i moguće je da se u budućnosti bave muzikom“, kazao je Ristić.

Na upis u OMŠ „Branko Smiljanić“ potrebno je donijeti rodni list djeteta i popuniti prijavu u školi. Iz gradiške Muzičke škole još jednom pozivaju roditelje i djecu da požure na upis jer je broj mjesta ograničen.

Info+ kablovski kanal