Vremenska prognoza

petak, 22 jun 2018 14:58

Upriličen prijem za djecu sa Kosova i Metohije

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić organizovao je prijem za djecu sa Kosova i Metohije koja u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ borave kod porodica u Gradišci.

Upriličen prijem za djecu sa Kosova i Metohije

Adžić je podsjetio da opština Gradiška već petu godinu učestvuje u ovom projektu, te je djeci ovom prilikom uručio prigodne poklone.
Tokom boravka kod porodica vršnjaka u Gradišci djeca sa Kosova i Metohije imali su organizovane posjete raznim ustanovama, turističke obilaske i druge zanimljive zabavne sadržaje.
Ove godine u Gradišci domaćin je bila Osnovna škola “Vuk Stefanović Karadžić”  čiji su učenici i njihovi roditelji ugostili 45 učenika i četvoro nastavnika iz četiri osnovne škole sa područja opštine Klokot.
Prijemu u Gradišci prisustvovao je Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije. On se zahvalio opštini Gradiška i porodicama koji su ugostili djecu sa Kosova, te se raduje što će i u narednim godinama opština učestvovati u ovom projektu.
U Republiku Srpsku prije šest dana stiglo je oko 900 djece sa Kosova i Metohije. Svako od njih našao je privremeni dom širom Srpske – od Novog Grada do Trebinja. Sedmodnevni boravak u Srpskoj završava se 23. juna kada će se svi vratiti nazad na Kosovo.

Info+ kablovski kanal