Vremenska prognoza

ponedeljak, 17 jul 2017 18:28

Uskoro izgradnja dječijeg igrališta u Gradišci

Humanitarna akcija „Atelje na otvorenom“ koju je prije desetak dana organizovao Zavičajni muzej Gradiška uspješno je završena.

Uskoro izgradnja dječijeg igrališta u Gradišci

Od sedam slika koliko ih je nastalo tokom dvodnevne akcija, na kojoj su učestvovali akademski slikari iz Gradiške ,prodano je šest umjetničkih djela i prikupljeno 3000 KM. Vršilac dužnosti direktra Muzeja Bojan Vujinović kaže da će ta sredstva biti dovoljna za izgradnju dječijeg igrališta koja bi trebala početi u prvoj polovini avgusta mjeseca. „Igralište će imati tobogan, kućice. Cilj je da ovaj prostor kod Gradske vijećnice oživi. Umjetnici su izrazili želju da se svake godine organizuje humanitrana akcija kako bi se pomoglo nekom kome je to potrebno“ rekao je Bojan Vujinović, v.d. direktora Zavičajnog muzeja Gradiška.
U Muzeju planiraju nastaviti sa uređenjem hotela Kajzer i Gradske vijećnice. Najprije će se raditi fasada, uklanjanje grafita, te postavljanje video nadzora. „Zatim ide nadstrešnica na samom ulazu Muzeja i osvjetljenje, kao i revidiranje projekta hotela Kajzer. Očekujemo određene donacija za ostale infrastrukturne radove na ovim objektima“ dodao je Vujinović.
U Muzeju naglašavaju da su priveli kraju prvu fazu radova i time zaštitili i zaustavili dalje propadanje ovog nacionalnog spomenika. Nastavak radova na sanaciji Gradske vijećnice obavljaće se kako budu pristizala sredstva.

Info+ kablovski kanal