Vremenska prognoza

četvrtak, 13 april 2017 14:24

Uskoro izletište u Bok Jankovcu

Zapušteno jezero složni mještani Bok Jankovca odlučili su da preurede u lijepo izletište, idealno za opuštanje, ali i rekreaciju.

Uskoro izletište u Bok Jankovcu

Radovi uveliko traju, a u akciju su se, pored mještana, uključili i brojni drugi građani, koji su se nekada okupljali upravo na ovom mjestu.

„Majdan smo, kao mjesna zajednica, dobili na korišćenje od Nenada Ninkovića. Cilj nam je da napravimo izletište na koje će građani dolaziti da roštiljaju, pecaju, kupaju se i druže. Očistili smo veliki dio površine, zasadićemo travu i poribiti jezero. Postavićemo stolove za izletnike“, priča Manojlo Perić, jedan od inicijatora akcije.

Uređenje izletišta podržali su i brojni privrednici, kao i opština Gradiška. Pored odraslih, u radove su aktivno uključeni i najmlađi stanovnici Bok Jankovca. Kažu da im je druženje u prirodi mnogo draže od računara i video igara. Upravo djeca su glavni inicijatori akcije.

„Pomažem koliko mogu. Često ovdje pecam sa društvom, a napravili smo i kućicu na drvetu. Jedva čekam da sredimo izletište“, kaže Aleksandar Zagorac.

„Nije mi teško raditi. Rado učestvujem u ovoj akciji“, rekao je Danilo Vidović.

Mještani Bok Jankovca očekuju da će novo izletište postati glavno okupljalište Gradiščana, posebno u vrelim ljetnim danima.

„Blizu je grada i očekujemo dosta posjetioca. Vodićemo računa da se izletište održava i da izletnici ne bacaju smeće, kako bi priroda ostala očuvana“, naglašava Manojlo Perić, jedan od inicijatora akcije.

Uz dovoljno sredstava i sa ovom dinamikom rada, izletište bi moglo biti završeno za oko mjesec dana, smatra Perić. Prve izletnike očekuje već za 1. maj. Poziva sve građane i privredne subjekte da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu u realizaciji ovog cilja. U narednom periodu mještani Bok Jankovca imaju u planu uređenje i nekoliko manjih jezera, koja se nalaze u okolini. Tako će, poručuju, Gradiška dobiti pravi rekereacioni centar.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2729{/gallery}