Vremenska prognoza

utorak, 27 mart 2018 15:02

Uskoro „Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju“

U Tehničkoj školi u Gradišci održana je promocija „Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju“ u ovoj godini.

Uskoro „Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju“

Takmičenje po 12. put organizuje Ministarstvo nauke i tehnologije RS, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

„Rok za prijavu na ovogodišnje takmičenje je 20. april. Mogu da se prijave svi koji imaju realizovanu inovaciju ili inovaciju pred realizacijom. Jedan od uslova je da timovi imaju najmanje tri člana, od kojih jedan mora biti punoljetan. Sve prijave se rade online, putem internet stranice: inovacija.org“, rekla je Dragana Rađen, portparol Ministarstva nauke i tehnologije RS.

Na prošlogodišnjem takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju prvo mjesto osvojio je tim „Hepob“ Udruženja inovatora iz Gradiške. Njihov patent bio je hidroelektrični prekidač bojlera koji spriječava strujni udar.

„Danas smo ovdje na promociji kako bismo doprinijeli razvoju inovacija tako što ćemo pozvati mlade ljude da se uključe. Našu inovaciju smo razvijali godinu dana. Rad je bio mukotrpan, ali na kraju smo pobjedili“, istakao je Dragan Bunjevac, član tima „Hepob“ Udruženja inovatora Gradiška.

Inovatori iz Gradiške pozvali su mlade ljude da im se pridruže, da zajedno razvijaju nove tehnološke inovacije.

„Pozvao bih učenike srednjih škola i studente da se jave našem Udruženju do 10. aprila ako žele da učestvuju na Sajmu mladih „Inost“ u Banjaluci. Ili, ukoliko su zainteresovani za učešće na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju, da nam se jave do 20. aprila“, kazao je Mirko Pisarić, član Upravnog odbora Udruženja inovatora Gradiška.

Promocija „Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju“, osim u Gradišci, biće održana u još sedam gradova u RS.

Info+ kablovski kanal