Vremenska prognoza

ponedeljak, 06 novembar 2017 12:36

Vakcinacija u Gradišci počela 27. oktobra

Za ovu sezonu nabavljeno 1200 vakcina.

Vakcinacija u Gradišci počela 27. oktobra

Vakcinacija protiv sezonskog gripa u Gradišci počela je 27. oktobra.Načelnik Službe porodične medicine Doma zdravlja doktorica Gordana Bojanić kaže da je odaziv građana zadovoljavajući kada je riječ o vakcinaciji i da je tako svake godine. „Sve koje smo pozvali odazvali su se. Što se tiče naših hroničara redovno dolaze na vakcinaciju“ kaže dr Gordana Bojanić, načelnik Službe porodične medicne Doma zdravlja Gradiška.
Za ovu sezonu nabavljeno je 500 komercijalnih vakcina koje koštaju 18 KM i 700 besplatnih. „Na besplatne pravo imaju bubrežni i srčani bolesnici, inzulin ovisni“ rekla je dr Gordana Bojanić.
Vakcinacija je jedina prava preventivna mjera protiv gripe zbog toga se osim hroničnim bolesnicima preporučuje i drugim kategorijama stanovništva. „Djeci od tri godine, pulmološkim teškim bolesnicima koji su hospitalizovani, hroničnim, starijim osobama, medicinskim radnicima, šalterskim radnicima, u javnom saobraćajnom prevozu, policiji, vojsci , svima koji imaju kontak sa širokim narodnim masama“ istakla je dr Bojanić.
Za pacijente u Gradišci koji imjau pravo na besplatnu vakcinu vakcinacija protiv sezonskog gripa obavljaće se u ambulantama porodične medicine, a za pacijente koji plaćaju vakcinu u Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja. U terenskim ambulantama Novoj Topoli, Gornjim Podgradcima, Turjaku, Lamincima, Orahovoj , Dubravama, Donjoj Jurkovici vršiće se besplatna i komercijalna vakcinacija.

Info+ kablovski kanal