Vremenska prognoza

ponedeljak, 16 jul 2018 16:40

Završen šahovski turnir za penzionere

U Novoj Topoli kod Gradiške održan je tradicionalni turnir u šahu za penzionere. Učestovalo je 20 šahista.

Završen šahovski turnir za penzionere

Jedan od njih bio je Boro Petrović iz Gradiške, koji nije propustio nijedan turnir do sada.

„Učestvujem svake godine jer volim šah i smatram da je plemenit. Nama penzionerima nije stalo do novčanih nagrada i pobjede, bitno je samo druženje“, kaže Petrović.

Jovanka Stojčević jedina je dama koja, takođe, redovno učestvuje na šahovskim turnirima. Ovu igru je zavoljela u ranom djetinjstvu. Poziva i druge žene da joj se pridruže.

„Jedina sam žena u Gradišci koja igra šah. Izazov je igrati sa muškim takmičarima, ali ja volim šah i nije mi stalo do pobjede“, priča Stojevićeva.

Dvodnevni turnir u šahu Udruženje penzionera opštine Gradiška organizuje svake godine. Ovoga puta domaćin turnira bilo je Udurženje iz Nove Topole, koje broji oko 950 penzionera.

„Svi učesnici su sa područja Gradiške i većina njih učestvuje već par godina, prvenstveno radi zabave i druženja“, istakao je Mihajlo Despotović, predsjednik Mjesnog odbora Udruženja penzionera Nova Topola.

Turnir u šahu protekao je u fer i korektnoj igri, ističe fide šahovski sudija Nemanja

„Treba istaknuti da prvoplasirani takmičar stiče pravo učešća na Prvenstvu penzionera RS koje će biti održano u septembru u Banji Vrućici“, rekao je Šipka.

Prvo mjesto na šahovskom turniru u Novoj Topoli osvojio je penzioner Nenad Latinčić. On je nagrađen sa 120 KM. Drugo mjesto i 100 KM pripalo je Goranu Lendiću, a treće mjesto i nagradu od 80 KM osvojio je Milovan Nikolić.

Nagrada je uručena i Jovanki Stojčević, kao jedinoj ženi na turniru.

Info+ kablovski kanal