Vremenska prognoza

ponedeljak, 23 april 2018 17:53

“Zdravofest” u Gradišci okupio oko 70 učesnika

Festival tradicionalne gastronomije i kulturne baštine „Zdravofest 2018“ održan je u Gradskom parku u Gradišci jedanaesti put.

“Zdravofest” u Gradišci okupio oko 70 učesnika

Ovogodišnja manifestacija okupila je oko 70 učesnika. U takmičenje za najbolji “zlatni kotlić” učestvovalo je  25 lovačkih i ribolovačkih ekipa.Osim učesnika iz Gradiške i drugih opština, na ovogodišnju manifestaciju pristigli su gosti iz Hrvatske.
Veliki broj učesnika ovogodišnjeg Zdravofesta  predstavio se etno radovima, suvenirima,  proizvodima tradicionalne kuhinje i zdrave hrane, pčelinjim i drugim proizvodima. Ručne radove na Zdravofestu prvi put su predstavile članice banjalučkog Udruženja građana „Žene to mogu“ koje postoji od 2001. godine.
Učesnike Zdravofesta obišao je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić koji je inače i pokrovitelj ove manifestacije. Kaže da Gradiška ima mnogo turističkih sadržaja.
Festival tradicionalne gastronomije i kulturne baštine posjetio je Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS koji je rekao da ovakve manifestacije zaslužuju da budu uvrštene u kalendar događaja  od republičkog značaja.
„Zdravofest 2018“ organizovala je Turistička organizacija opštine Gradiška povodom 24. aprila Dana opštine.
Na Zdravofestu su predstavljena i Udruženja Ukrajinaca, Poljaka, Crnogoraca i Roma.Osim toga na jedanaestom Festivalu tradicionalne gastronomije  i kulturne baštine predstavila su se i kulturno-umjetnička društva, izvorne i folklorne grupe. U završnom dijelu manifestacije dodijeljene nagrade i priznanja.

Info+ kablovski kanal