Vremenska prognoza

četvrtak, 22 mart 2018 15:37

Značaj vode neupitan

Voda je izvor život, dragocjena tečnost bez koje čovjek ne bi izdržao  duže od tri dana. Povodom Svjetskog dana voda, Komunalno preduzeće “Vodovod” organizovalo je prezentaciju za gradiške osnovce.

Značaj vode neupitan

“Voda i mi” naziv je prezentacije, koja je održana u školi “Sveti Sava” u Dubravama. Cilj je bio da se ukaže na značaj vode. -Prvenstveno ne treba da je zagađujemo. Vodu trebamo čuvati i štediti- rekao je Darko Šobota, ekolog u KP “Vodovod” Gradiška.

Svakog minuta iz odvrnute česme iscuri najmanje 10 litara vode, koja se više ne može koristiti. Neopravdana potrošnja, a i zagađena voda su problemi u svijetu. Prema podacima  Svjetske zdravstvene organizacije oko 4000 ljudi dnevno umre od zagađene vode.

Značaj voda je neupitan, smatraju i učenici.

Pitka voda je ograničen resurs. U Gradišci je ima dovoljno, ali ipak treba se ponašati odgovorno, naglašavaju u Komunalnom preduzeću “Vodovod”. -Naša voda je izuzetnog kvaliteta. Ispravna je za piće. Stalno radimo na tome da zaštitimo naše vodoizvorište- rekao je Sandro Zeničanin, direktor KP “Vodovod” Gradiška.

Osim u školi “Sveti Sava” u Dubravama, prezentacija o vodi je održana i u gradiškim školama “Vasa Čubrilović” i “Kozarska djeca”.

Info+ kablovski kanal