Vremenska prognoza

Kultura

Kultura (327)

petak, 04 novembar 2016 19:29

Dolazak hladnijih dana za mnoge označava povratak čarobnom svijetu knjige uz ugodnu toplinu doma. U Narodnoj biblioteci u Gradišci rekli su nam da je potražnja za knjigama sada  dosta veća u odnosu na ljetni period. Saznali smo i koja su trenutno najtraženija djela. 

Detaljnije →
sreda, 02 novembar 2016 17:59

U gradiškom Kulturnom centru predstavljena je knjiga Rezime jednog četrdesetogodišnjeg rada u nastavi književnosti i srpskog jezika u srednjoj školi, autora Milenka Gagića.

Detaljnije →
subota, 22 oktobar 2016 12:50

U Kulturnom centru Gradiška odigrana je predstava “Otac i sin” autora Nebojše Romčevića u režiji Nikole Pejakovića.

Detaljnije →
utorak, 18 oktobar 2016 15:45

Pred prepunom salom Kulturnog centra, predstava „Škola za ljubavnike“ odigrana je u Gradišci.

Detaljnije →
petak, 14 oktobar 2016 18:00

U Kulturnom centru u Gradišci odigrana je dječija predstava “Gospodar pesme”  u izvođenju beogradskog Dječijeg pozorištanceta” Puž”. Legendarni Branko Kockica i mladi glumci pomenutog pozorišta oduševili su brojnu gradišku publiku.  Branko kaže da je ovo specifična muzička predstava sastavljena od najpoznatijih dječijih pjesmica.

Detaljnije →
četvrtak, 13 oktobar 2016 14:56

Obilježavanje Dana i krsne slave opštine Srbac nastavljeno je manifestacijom „Pokrovski dan folklora“. Umjesto planiranog defilea ulicama Srpca, folkloraši su kod gradske fontane odigrali narodne igre, nakon čega je Domu kulture održan koncert.   U kulutrno-umjerničkom programu nastupili su folkloraši kao i članovi muzičkih sastava.  

Detaljnije →
petak, 07 oktobar 2016 17:56

Mlada pjesnikinja Lidija Nožanić iz Gornjih Srđevića, kod Srpca predstavila je svoju prvu zbirku poezije pod nazivom „Između vječnosti i trenutka“. Ova sedamnaestogodišnja učenica srbačke gimnazije talenat za poeziju pokazala je još od malih nogu.

Detaljnije →
sreda, 05 oktobar 2016 20:41

Brojni posjetioci gradiškog Kulturnog centra uživali su u hit komediji “Celo telo tu me boli”, Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banja Luke.

Detaljnije →
petak, 30 septembar 2016 15:23

Glumci gradiškog „Grad pozorišta“ pripremaju novu predstavu „Boing Boing“, koja bi se uskoro trebala pojaviti pred  publikom. Režiser predstave Željko Stjepanović izjavio je na konferenciji za medije koja je održana u gradiškom Kulturnom centru da je riječ o komediji , punoj raznih preokreta, što publika najviše i voli da gleda.

Detaljnije →
utorak, 27 septembar 2016 15:25

Na manifestaciji "Jabuke i knjige", koja je četrnaesti put održana u selu Jablanica, kod Gradiške, prvu nagrade na konkursu za knjževnike na temu "Jabuke i knjige" ravnopravno su podijelili Jasmina Janković iz Beograda za pjesmu “Svetilište” i Miladin Berić iz Banja Luke za pjesmu “Posljednji valcer“.

Detaljnije →