Vremenska prognoza

Kultura

Kultura (484)

sreda, 28 mart 2018 14:43

Kulturni centar Gradiška raspisao je literarni konkurs „Gradiško proljeće“, namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola.

Detaljnije →
utorak, 20 mart 2018 20:31

U Narodnoj biblioteci u Gradišci predstavljena je poezija pjesnikinje Dragojle Popović iz Laktaša.

Detaljnije →
četvrtak, 15 mart 2018 14:35

U Narodnoj biblioteci Gradiška raspisan je literarni konkurs za učenike osnovnih škola.

Detaljnije →
subota, 10 mart 2018 14:48

Popularni glumac Ivan Bosiljčić nastupio je u Kulturnom centru Gradiška i tom prilikom izveo muzičko-poetsko veče pod nazivom "Par stihova za nas".

Detaljnije →
četvrtak, 08 mart 2018 17:50

Djevojke pitaju žene: Koliko ljubavi je dovoljno? naziv je izložbe koja je otvorena u Kulturnom centru Gradiška.

Detaljnije →
četvrtak, 08 mart 2018 07:50

Djevojke pitaju žene: Koliko ljubavi je dovoljno? naziv je izložbe koja je otvorena u Kulturnom centru Gradiška. Riječ je o izložbi fotografija koju je priredilo pet mladih djevojaka iz tri grada Banjaluke, Novog Grada i Gradiške. Svojim fotografijama postavljaju vječito pitanje koliko ljubavi je dovoljno i da li je Osmi mart jedini dan u godini kada treba pričati o tome. “Želimo ukazati na žene i da im je potrebna pažnja svaki dan. Motiv ovih fotografija je žena kroz različite situacije i životna doba” kaže Teodora Čikić, fotograf iz Gradiške.

Osim Teodore Čikić, fotografije su predstavile Ivana Bjeljac, Milana Tomić, Tajana Dedić Starović i Tea Jagodić na čiju inicijativu je došlo do ove saradnje i izložbe. “Meni izložba mnogo znači, jer smo se svi okupili ovdje. Ja već drugi put izlažem u Gradišci, a ovdje moje fotografije pričaju priču na sto načina” rekla je Tea Jagodić, fotograf iz Banjaluke.

Tajana Dedić Starović, iz Banjaluke fotografijom se bavi deset godina i u njenim radovima najviše preovladava  motiv upravo  žene kroz koje pokušava da pokaže njen položaja u savremenom društvu.

Nakon Gradiške izložba fotografija pet autora planirana je da se održi i u Banja Luci.

Detaljnije →
četvrtak, 08 mart 2018 07:47

Prva samostalna izložba fotografija pod nazivom „Lekcija“ autora Zorana Pilipovića otvorena je u Zavičajnom muzeju Gradiška.

Detaljnije →
petak, 02 mart 2018 13:54

U Kulturnom centru Gradiiška pripremili su raznovrstan program za ovaj mjesec. Posjetioce očekuju filmovi, izložbe, koncerti, i drugi sadržaji.

Detaljnije →
utorak, 27 februar 2018 20:12

Nakon zimske pauze, KUD „Kolovit“ iz Gradiške počelo je sa pripremama za predstojeće nastupe.

Detaljnije →
četvrtak, 22 februar 2018 09:02

Knjiga „Kaldrmom misli“ autora Srđana Pucara predstavljena je u Gimnaziji Gradiška. Radi se o prvencu mladog gradiškog autora, koji je u zbirku pjesama i pripovjedaka pretočio svoj život.

Detaljnije →