Vremenska prognoza

petak, 07 jul 2017 14:20

„Atelje na otvorenom“ u Gradišci

Na nedavno uređenom platou iza Gradske vijećnice u Gradišci, Zavičajni muzej u saradnji sa Udruženjem likovnih umjetnika realizuje akciju „Atelje na otvorenom“.

„Atelje na otvorenom“ u Gradišci

Riječ je o humanitarnoj akciji za izgradnju dječijeg igrališta koje će biti smješteno na platou uz savski kej. „Nakon što završe radove, slike ćemo prodati i od tog novca izgraditi dječije igralište“ kaže Bojan Vujinović, v.d. direktora Zavičajnog muzeja Gradiška.
Ovim i sličnim akcijama gradiški umjetnici se uvijek rado odazovu, posebno kada su humanitarnog karaktera. „Ovoj akciji odazvalo se 5, 6 slikara koji rade prepoznatljive motive koji nas okružuju kako bi kupcima bilo interesantnije“ rekao je Milovan Čikić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika opštine Gradiška
Vrijednost radova prve faze sanacije Gradske vijećnice iznose više od 30 hiljada KM. Podršku akciji i radovima pored brojnih sponzora pružila je opština Gradiška. Što se tiče dalje sanacije Gradske vijećnice iz Zavičajnog muzeja kažu da trenutno rade na analiziranju projekta za unutrašnje uređenje u čemu im pomaže Zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa RS. Određena sredstva za završetak radova očekuju od ambasadeTurske i Japana u BiH kao i od Minstarstva civilnih poslova BiH.

Info+ kablovski kanal