Vremenska prognoza

sreda, 26 april 2017 14:51

Beogradska glumica Nada Blam oduševila mališane iz vrtića u Gradišci

Poznata glumica beogradskog Narodnog pozorišta, Nada Blam izvela je interaktivnu predstavu “Naša deca”  za mališane JPU “Lepa Radić” u Gradišci. 

Beogradska glumica Nada Blam oduševila mališane iz vrtića u Gradišci

Predstava koja je  utemeljena na istoimenom Nušićevom djelu zainteresovala je  gradiške mališane, koji su se glumici pridružili i na sceni.

- Predstava mi je bila odlična, čak sam malo i glumio. Volim kada možemo ovako nešto pogledati i u vrtiću – kaže Uroš.

Inače,  ovo nije prvi dolazak prvakinje beogradskog pozorišta u Gradišku, jer je prije nekoliko godina,  gostovala sa drugim predstavama. Kaže, da je najljepši posao raditi sa djecom.

– Čitav život radim sa djecom. Osim glume u  Narodnom pozorištu u Beogradu, jedna od mojih aktivnosti su i crtani filmovi, djeca i dječije predstave. Neki ljudi imaju vještinu da animiraju djecu i da ih zabave, kako bi to što što čuju uspjela i da zapamte. S obzirom na godine staža u ovom poslu, ja to radim sa lakoćom i volim to – kaže glumica Nada Blam.

Proslavljena glumica napominje da je svaki put iznova iznenadi dječija volja da joj se pridruže na sceni. S obzirom da dugo radi predstave za djecu kaže da tačno zna šta to djeca najviše vole, ali da ponekad znaju biti  i zahtjevna publika. 

–Novopečeni  glumci uvijek se iznenade kada rade sa djecom. Djeca su posebna vrsta publike. Za njih je specifično da aplauziraju na početku predstave, a na kraju plaču zato što moramo da idemo – kaže glumica.

Predstavnici i radnici predškolske ustanove u Gradišci , izrazili su zadovoljstvo posjetom beogradske glumice.

– Mališani jedva čekaju ovakve predstave i uvijek ih rado gledaju. Obuhvaćene su sve grupe od jaslica do starije. Načelnik opštine pokrovitelj je predstave tako da je za mališane ovo besplatno – kaže  Radana Božić, vaspitač.

 Nada Blam diplomirala je na fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Glumila je u brojnim pozorišnim predstavama, kultnim filmovima, kao što su “Sekula se opet ženi”, “Balkan ekspres 2”,  “Ćao inspektore”, a zapažene uloge imala je i u serijama “ Vruć vetar”, “Selo gori a baba se češlja”  i druge.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2771{/gallery}