Vremenska prognoza

utorak, 14 mart 2017 14:38

Festival poezije “Vitezovo proleće“ ponovo u Gradišci

U Kulturnom centru Gradiška 20. i 21. marta održaće se drugi festival poezije „Vitezovo proleće“. U Gradišku ponovo dolazi čuveni Vitezov karavan najpoznatijih sprskih pjesnika.

Festival poezije  “Vitezovo proleće“ ponovo u Gradišci

„Vitezovo proleće“ je festival poezije pripremljen po uzoru na beogradski, koji se održava svakog maja u Sava centru, u organizaciji „Viteza“ , časopisa za djecu i omladinu.

Prvog dana gradiškog festivala „Vitezovo proleće“ biće organizovano druženje pjesnika sa osnovcima, a drugog dana planirano je veče poezije za građanstvo, sa početkom u 19 h.  Više o programu gradiškog festivala i učesnicima, na konferenciji za medije u Kulturnom centru, govorili su direktor ustanove Željko Blagojević, direktor festivala Marko Šukalo, te  glavni i odgovorni urednik časopisa „Vitez“, pokretač i osnivač beogradskog festivala i popularni srpski pjesnik Nedeljko Popadić.

„Povodom prvog dana proljeća, Gradiška će biti epicentar poezije. Prvog dana festivala, u 11 h i 17 h, pjesnici će se družiti sa osnovcima. Toga dana predviđena je i posjeta djeci sa smetnjama u razvoju, te prijem kod načelnika opštine. Drugog dana je program za odrasle“, istakao je Blagojević.

„Gradiška ima tu čast da ugosti najbolje srpske pjesnike iz zemlje i regiona. Između ostalih, to su: Nedeljko Popadić, Bora Đorđević, Radomir Andrić, i drugi“, naglasio je Šukalo.

„U okviru beogradskog festivala nagrađujemo 1000 najtalentovanijih osnovaca iz Srbije, Crne Gore i RS. Na inicijativu direktora gradiškog Kulturnog centra, biće raspisan opštinski konkurs na koji mogu da se prijave sva djeca talentovana za pisanje i crtanje. Najbolji će biti nagrađeni diplomama i knjigama, koje će im dodjeliti časopis „Vitez“ „ rekao je Popadić.

Pjesnici su svojom poezijom pozvali gradišku publiku na drugi festival „Vitezovo proleće“.

Drugi festival poezije „Vitezovo proleće“ u Gradišci podržan je od strane načelnika opštine. Ulaz na festival je besplatan.

Info+ kablovski kanal