Vremenska prognoza

ponedeljak, 11 septembar 2017 14:54

Folklorna društva još jednom zaigrala u Rogoljima

U mjesnoj zajednici Rogolji po 6. put je održana tradicionalna “Jesenja folklorijada”.

Folklorna društva još jednom zaigrala u Rogoljima

15-ak kulturno-umjetničkih društava i pjevačkih grupa iz RS predstavili su tradicionalnim igrama i pjesmama. Domaćin je i ove godine bilo KUD “Rogolji”.

Organizatori ističu da su ponosni na još jednu uspješno realizovanu manifestaciju, koja ima za cilj da očuva tradiciju i običaje naroda sa ovih prostora.

“Rogolji su poznati po različitim manifestacijama, uključujući i ovu.  Pripremili smo bogat program. Pored nastupa KUD-ova, tu je i gastro izložba, spremanje kotlića i defile konjskih kočija. Cilj nam je da se djeca druže i čuvaju tradiciju”, rekao je Ranko Golubović, potpredsjednik KUD-a “Rogolji”.

Podršku u organizaciji “Jesenje folkloradije” dao je i Savjet MZ Rogolji.

“Ovo je značajna manifestacija za naše selo i trudićemo se da je organizujemo i u buduće”, rekao je Ljubomir Cvjetković, predsjednik Savjeta MZ Rogolji.

KUD “Rogolji” trenutno broji oko 50 članova. Zadovoljni su jer folklorne igre privlače sve veći broj djece iz ovog mjesta. Organizatori se nadaju da će ova mjesna zajednica i u buduće  ostati čuvar običaja i tradicije, te da će se narodno kolo, u okviru “Jesenje folklorijade”, u Rogoljima igrati i u godinama koje dolaze.

Info+ kablovski kanal
{gallery}3113{/gallery}