Vremenska prognoza

ponedeljak, 02 jul 2018 14:35

“Grad pozorište” Gradiška priprema predstavu “Ljubav”

Grad pozorište Gradiška počelo je sa radom na novoj predstavi, pod nazivom „Ljubav“. Komad se priprema prema tekstu Mareja Šizgala.

“Grad pozorište” Gradiška priprema predstavu “Ljubav”

Režiju potpisuje Zlatan Vidović, a u predstavi će igrati gradiški glumci Admir Mešić i Đorđe Janković, te glumica Narodnog pozorišta RS Miljka Brđanin.

„Smatram da je tema ljubavi u današnje vrijeme jako zapostavljena, pošto smo u oskudici i materijalnoj i duhovnoj. Svi smo se otuđili jedni od drugih, a ljubavi se ne pridaje dovoljno pažnje. Ova predstava govori upravo o tome. Mi ćemo pokušati da u tehničkom i umjetničkom smislu uradimo nešto što do sada nije rađeno u „Grad pozorištu“. Biće to neka vrsta kabaretskog pozorišta“, rekao je Zlatan Vidović, reditelj predstave.

„Zaista se nadam da ćemo napraviti odličan posao, možda najbolju predstavu do sada. Izazov je to za sve nas. Ja igram švercera iz Gradiške, koji ima materijalnu sigurnost, ali mu nedostaje ljubav“, istakao je Admir Mešić, glumac „Grad pozorišta“ Gradiška.

Direktor „Grad pozorišta“ Gradiška Draško Vidović zahvalio se svima koji su podržali njihov rad na novoj predstavi.

„Ja želim da se zahvalim na podršci Opštini Gradiška i Ministarstvu prosvjete i kulture RS, i naravno veliko hvala Kulturnom centru Gradiška“, kazao je Vidović.

„Mi prioritet uvijek dajemo domaćoj produkciji i ulažemo u nju. Ovo je još jedan ozbiljan iskorak „Grad pozorišta“. Pozivam sve građane da prate sve ono što radi „Grad pozorište“ i Kulturni centar“, poručio je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Nakon velikog uspjeha predstave „Kumovanje, ludom radovanje“, u „Grad pozorištu“ se nadaju da će i novi komad biti dobro prihvaćen.

Na konferenciji za medije istaknuto je da će se radnja i ove predstave odvijati u Gradišci, kako bi bila što bliža domaćoj publici. U planu je da predstava „Ljubav“ premijerno bude izvedena krajem septembra. Obzirom da „Grad pozorište“ Gradiška ove godine obilježava 10 godina postojanja, predstava će biti dio proslave značajnog jubileja.

Info+ kablovski kanal